New Profesional Consult 930 x 122

CNPP

Vestea zilei despre pensii! CNPP a făcut anunțul

Românii vor avea parte de pensii la timp! Minivacanța de 1 iunie și Rusalii dă bătăi de cap pensionarilor, care își fac probleme în ceea ce privește încasarea pensiilor. Poșta Română a anunțat că lucrătorii instituției vor avea program special așa încât toți seniorii să intre în posesia pensiilor la timp.

Citiți și: Pensiile, schimbare semnificativă în luna mai! Anunțul făcut azi de oficialități

Românii vor avea parte de pensii la timp

Casa Națională de Pensii a purtat discuții cu Poșta Română pentru plata pensiilor în luna iunie. Totul în contextul în care sunt mai multe zile libere. Astfel, postașii vor avea un program special, așa încât banii să ajungă la pensionari.

Deși bugetarii vor beneficia de o nouă minivacanță în intervalul 1 – 5 iunie, după ce guvenanții au stabilit ca vineri, 2 iunie, să fie zi liberă nelucrătoare, poștașii vor lucra pe 2 iunie.

Citiți și: Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Vești proaste pentru cei care le așteaptă

Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere.

Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri. Am primit asigurări că vor începe sa distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales ca plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intrăm în program normal” a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

Primele tranșe vor fi virate în mai

Șeful de la Casa Națională de Pensii a informat că până pe 15 iunie vor fi achitate toate pensiile.

„Noi, primele tranșe de bani le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat postal”, a mai spus Baciu. În paralel, se fac simulări pentru o nouă creștere a pensiilor. Rămâne de văzut cum vor primi pensia și pensionarii care așteaptă banii pe card, pentru că și băncile vor avea zile libere.

De partea cealaltă, ministrul muncii Marius Budăi a transmis că exclude vehement scenariul prin care țara noastră ar putea rămâne fără bani de pensii. Oficialul a mai explicat și că nu trebuie să existe temeri. Vor exista mereu bani de pensii. Mai mult, Budăi a spus că nu se pune problema tăierii de venituri, că e vorba de pensii sau salarii.

Exclus aşa ceva, nu vreau să circule aşa ceva, nu cred că părinţii şi bunicii noştri merită ca o asemenea informaţie să nu fie exclusă din start. Nu este nicio problemă cu plata pensiilor şi nu va fi niciodată o problemă cu plata pensiilor”, a asigurat Marius Budăi.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3