pizzeria sapori  930 122

minivacanțe

Vești proaste pentru români! Este vorba despre minivacanțele de Crăciun și Anul Nou

Vești proaste pentru românii care așteaptă cu sufletul la gură zilele libere. Anul acesta, sărbătorile de Crăciun și Anul Nou cad în weekend, ceea ce înseamnă mai puține zile libere plătite.

Nașterea Domnului este sărbătorită, anual, pe data de 25 decembrie. Anul acesta însă, pică într-o zi de weekend, mai exact duminică, iar angajații vor avea o singură zi liberă plătită, pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun.

O veste bună este faptul că anul 2023 începe cu un weekend prelungit. Chiar dacă Revelionul cade în weekend, ziua de 2 ianuarie, zi liberă legală, cade într-o zi de luni, astfel încât românii se vor putea bucura de o minivacanță la început de an.

Aceasta nu este singura zi liberă din prima lună a lui 2023. Românii vor mai avea parte de o zi liberă plătită pe data de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Totodată, reamintim că Partidul Social Democrat a depus la Senat un proiect de lege în care propune ca zilele de 6 ianuarie (Sărbătoarea Botezului Domnului) şi 7 ianuarie (Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul) să fie declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Foto descriptiv: TV SUD

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
570×90 MAIA