Donaris 930 x 122

calendar

Încă o zi liberă pentru angajați!

După ce comisia pentru muncă din Camera Deputaților a avizat recent un proiect prin care ziua de 6 ianuarie, Boboteaza, devine zi liberă pentru angajați (în special pentru bugetari), acum parlamentarii PSD propun ca și 7 ianuarie, Soborul Sf. Proroc loan Botezătorul, să fie tot zi liberă.

Citiți și: Surpriza pregătită de Primărie pentru Crăciun!

În cazul zilei de 6 ianuarie, aceasta mai trebuie să treacă de votul în plenul Camerei Deputaților, care este și cameră decizională, iar ulterior, proiectul va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Acum, parlamentarii arată că în mai multe state europene, ortodoxe sau catolice, precum Austria, Cipru, Croaţia, Finlanda, Grecia, Italia, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania ori Suedia, ziua de 6 ianuarie a fost inclusă ca sărbătoare legală, zi nelucrătoare, tocmai pentru importanţa ei religioasă.

Citiți și: Comuna Bradu, în sărbătoare! Spectacol de zile mari!

Totodată, strâns legată de sărbătoarea Botezului Domnului este sărbătorirea Sfântului Proroc loan Botezătorul, în ziua de 7 ianuarie, iar aleșii arată că pentru creştinii ortodocşi care utilizează calendarul neîndreptat (zis de stil vechi), ziua de 7 ianuarie este importantă pentru că, la această dată, este prăznuită Naşterea Domnului.

Din acest motiv, mai multe ţări din Europa, precum Belarus, Grecia, Georgia, Moldova, Rusia, Ucraina, Cipru, au reglementat data de 7 ianuarie ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Prin urmare, dată fiind importanţa religioasă a zilei de 7 ianuarie, se consideră necesară şi declararea acesteia ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Foto descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Donaris 570×90