Donaris 930 x 122

meteorologi

Vești proaste privind vremea!

Vești proaste privind vremea!

Citiți și: Oamenii vor avea parte de o mare surpriză în septembrie. Ce se întâmplă

În weekend, instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, iar ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice și posibil grindină se vor semnala în Maramureș, Transilvania și la munte.

Temperaturile vor atinge 31 grade Celsius în Muntenia și Moldova.

Citiți și: Vine primul val de caniculă

De luni, vremea se răcește.

Luni, 12 iunie, vremea va fi în general instabilă și va deveni răcoroasă în majoritatea regiunilor, chiar rece pentru a doua decadă a lunii iunie în nordul țării și în zonele deluroase din vest-sud-vest.

Înnorările vor fi accentuate și va ploua pe arii extinse în Oltenia, Transilvania, sudul Banatului și vestul Munteniei, precum și în zona de munte unde se vor acumula cantități de apă importante, în medie de 25-35 l/mp și pe arii restrânse peste 40-50 l/mp.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, ploile se vor semnala local și în cantități în general moderate (cu probabilitate mai mare în sud-estul și nord vestul teritoriului). Vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul țării și în extremitatea de vest, dar de scurtă durată, asociate averselor și în partea central-sudică a teritoriului.

Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară în toată țara, se vor încadra între 15 grade Celsius în nordul Moldovei și în Maramureș și 27 grade Celesius, izolat în Muntenia și vestul Dobrogei.

Minimele termice vor fi cuprinse între 9 și 18 grade Celsius.

Detalii, AICI – Vremea rea pune stăpânire pe România

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3