930 x122 grota rece

Gheorghe Popescu

VETERANUL DE RĂZBOI GHEORGHE POPESCU A ÎMPLINIT 101 ANI. “CARE AM AVUT ZILE AM SCĂPAT”

Ministerul Apărării Naționale i-a urat astăzi „La mulți ani cu sănătate!”  căpitanului (rtr.) Gheorghe Popescu, veteran de război, la împlinirea vârstei de 101 ani.

Citiți și: TOT RESPECTUL! UN VETERAN DE RĂZBOI DIN ARGEȘ A ÎMPLINIT 100 DE ANI

În cel de-Al Doilea Război Mondial, Gheorghe Popescu a luptat atât pe Frontul de Est, la Cotul Donului și Odessa, cât și pe Frontul de Vest, în Cehoslovacia, fiind rănit de două ori.

„Am fost rănit destul de grav, eram mai aproape de moarte decât de viață. După câteva luni de refacere, m-am întors pe front. Moartea era la orice pas, însă nu m-am gândit nicio clipă să renunț să lupt. Care am avut zile am scăpat. Dumnezeu ne-a ținut sănătoși. La Cotul Donului, am fost luat prizonier, reușind să scap cu viață din lagărul din Siberia. După război ne-am întors acasă fiecare cum a putut, mulțumiți că am scăpat cu viață și nevătămați”, povestea anul trecut, cu emoție în glas, pentru MApN, bravul veteran.

Pentru faptele de vitejie de pe câmpul de luptă, a fost decorat cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial, 1941-1945”. De asemenea, în semn de recunoștință pentru curajul și vitejia de care a dat dovadă pe câmpul de luptă, domnul Popescu a primit, din partea autorităților publice locale, titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Bogați, jud. Argeș.

„La mulți ani militarilor Armatei României!” a transmis cpt. (rtr.) Gheorghe Popescu, potrivit MapN.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA