New Profesional Consult 930 x 122

caine

CÂINELE SALVAMONTIST A PRIMIT BREVET!

În cadrul colaborării Consiliului Judeţean Argeş cu Consiliul Departamental Savoia din Franţa, în luna aprilie asociaţia Pays de Savoie Solidaire a donat Serviciului Public Judeţean Salvamont un câine rasa Border Collie, în vârstă de şapte luni. Câinele (Helios) şi instructorul său au obţinut recent brevetul pentru intervenţii montane.

Citiți și: Argeș. Salvamontiștii se revoltă!

Pre-formarea şi antrenamentul preliminar au fost făcute de Guy Anciaux, şeful corpului de monitori de câini de avalanşă al Federaţiei Franceze a Conductorilor de Câini de Avalanşă. Pregătirea ulterioară materială şi logistică a echipei canine a fost asumată tot de partea franceză, până la brevetare.

Ca urmare a evaluărilor făcute de echipe de instructori canini francezi în vara şi toamna anului curent, atât câinele Helios, cât si conductorul acestuia, Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Public de Salvamont Argeş, au fost declaraţi pregătiţi pentru a intra în stagiul naţional de formare a unităţilor canine pentru intervenţie la avalanşă.

Citiți și: Atenție! Se întâmplă în munți!

Acest stagiu, organizat de Asociaţia Naţională pentru Studiul Zăpezii şi Avalanşelor, asociație aflată în subordinea Ministerului de Interne din Franţa, s-a desfăşurat în perioada 2-18 decembrie în Les Deux Alpes, pe un gheţar situat la o altitudine de 3.300 de metri, şi a urmărit formarea aptitudinilor operaţionale pentru găsirea victimelor avalanşelor. Absolvenţii stagiului primesc brevetul naţional francez pentru intervenţie în acest tip de operaţiuni, certificare pe care a primit-o şi echipa sosită din România.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90