New Profesional Consult 930 x 122

buletine de vot

VIDEO – ACUZAȚII LA RUCĂR: „BULETINELE DE VOT SUNT TRANSPORTATE CU MAȘINA PERSONALĂ A AGENTULUI DE POLIȚIE”. CE SPUNE IPJ

UPDATE: „În urma informațiilor apărute în spațiul public, vă aducem la cunoștință următoarele:
În cursul zilei de astăzi, 26.08.2020, în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un polițist din Comuna Rucăr a transportat buletinele de vot de la Prefectură Argeș la Primăria Comunei Rucăr cu autoturismul personal.
Având în vedere aceste aspecte, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul IPJ Argeș.
Din primele verificări, s-a stabilit că în jurul orei 07:30, unul dintre polițiștii încadrați la Postul de Poliție Rucăr din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, s-a deplasat, conform planificării, la sediul Biroului Electoral Județean Argeș, pentru preluarea materialelor electorale și însoțirea acestora până la Biroul Electoral de Circumscripție Comunală Rucăr.
După ce materialele electorale au fost preluate, în jurul orei 11:00, pe raza municipiului Câmpulung, una dintre cele două mașini cu care erau transportate materialele, puse la dispoziție de Primăria Rucăr, s-a defectat, împrejurare în care materialele din autoturismul care s-a defectat au fost mutate în autoturismul personal al polițistului care realiza însoțirea transportului și duse la sediul B.E.C.C. Rucăr.
Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor și luarea măsurilor legale care se impun”, precizează IPJ Argeș.

Citiți și: Argeș. Alertă maximă la pensiune! Zeci de turiști au trecut prin clipe teribile

 Știrea inițială:

O postare distribuită masiv pe Facebook a declanșat la IPJ Argeș verificări. Este vorba de un filmuleț postat de Găbița Cojocaru, din Rucăr, care scrie următoarele în textul ce însoțește imaginile:

Citiți și: Argeș. Incendiu puternic! Două persoane, asistate de paramedici

„RUCĂR 2020 !!! Buletinele de vot sunt transportate cu mașina personală a agentului de poliție (…) !!!”.

 

„Am făcut plângere penală și împotriva primarului și împotriva polițistului”

Înregistrarea video a fost făcută de Radu Bentea, un om politic din localitate, care a precizat, pentru ePitești.ro, că în mașina cu care au fost transportate astfel buletinele de vot se afla și primarul localității: „Polițistul era la volan. Primarul s-a dat jos de pe scaunul din dreapta față, apoi s-au apucat, inclusiv primarul în funcție, să care buletinele. Cred că asta contravine HG 577/2020.  Am făcut plângere penală și împotriva primarului și împotriva polițistului”.

Ce spune IPJ Argeș

„Se fac verificări de către Biroul de Control Intern pentru a se stabili dacă constituie abatere disciplinară sau nu. Legislația în vigoare nu specifică în ce fel polițistul asigură paza transportului.

Primarul are atribuția  de delegat al Prefecturii în teritoriu și este cel responsabil cu măsurile de organizare pentru votare. Tot el pusese la dispoziție cele două mașini cu care s-a realizat inițial preluarea acestor materiale de vot de la prefectură. Una dintre cele două mașini s-a defectat la Câmpulung. Polițistul asigura paza însoțind cu mașina personală cele două mașini. În această împrejurare,  le-a pus în mașina personală (nr. buletinele de vot)”, a declarat, pentru ePitești.ro, Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, care a mai precizat, pentru ePitești.ro că s-a constatat că nu lipsesc buletine de vot.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3