930X122 MAIA

salvamont argeș

Video – Argeș: Acțiune dificilă de salvare a patru turiști rătăciți noaptea trecută pe munte

Un grup de turiști s-a rătăcit în noaptea de duminică spre luni în creasta Făgărașului.

Citiți și: Salvamont Argeș, avertisment pentru turiști!

 

Este vorba despre un grup format din patru tineri, în vârstă de 18, 19 și 20 de ani, din Râmnicul Vâlcea, care la întoarcere din Vârful Moldoveanu au ratat traseul și au mers în direcția opusă. Acest lucru s-a întâmplat din cauza ceții și a ploii.

Citiți și: Elicopter SMURD, intervenție pe munte! O persoană are nevoie de ajutor

La solicitarea Jandarmeriei Montane, Salvamont Argeș a alertat patru salvatori montani de la formația Nucșoara, care să-i ajute pe cei doi jandarmi montani de la postul Arefu. Salvamontiștii argeșeni au reușit să ia legătura cu unul dintre membrii grupului prin telefon și i-au îndrumat pe aceștia să se îndrepte spre refugiul din Viștea.

Acţiunea de căutare şi salvare a durat toată noaptea.

 

Salvamontiștii i-au găsit pe turiști spre dimineață. Cei patru tineri se despărțiseră, unul dintre ei fiind localizat pe Valea Rea, în timp ce  ceilalți trei au fost recuperați din refugiul Viștea Mare, unde fuseseră direcționați. Aceștia erau epuizați, speriați și aproape în stare de hipotermie. Ulterior, salvatorii i-au recuperat și i-au adus în siguranță la Stâna lui Burnei.

SALVAMONT ARGEȘ:

 

Atragem atenția apelanților 112, în caz de rătăcire să rămână în zona cu semnal, să nu se despartă sau să încerce să găsească o variantă de întoarcere, pentru că în acest mod apar complicații suplimentare în timpul acțiunii de salvare, care pot duce la evenimente tragice.„ transmite Salvamont Argeș.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3