EcoMoto 930×122

mașină cu țigări de contrabandă

Video – Argeș: Mașină ticsită cu ţigări de contrabandă, oprită în trafic de polițiști

O mașină ticsită cu ţigări de contrabandă a fost oprită în trafic de polițiștii argeșeni pe DJ 679, pe raza localității Săpata. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 45 de ani, din Poiana Lacului.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

În total, în mașină se aflau 250 cartușe de țigări netimbrate de diferite mărci. Ulterior, a avut loc și o percheziție la domiciliul bărbatului, de unde polițiștii au ridicat alte 189.420 de țigarete, bani și două carduri bancare.

Bărbatul a fost reținut.

Citiți și: S-au trezit cu mascații la ușă! Prejudiciu de 80.000 de € în domeniul asigurărilor auto

IPJ Argeș precizează:

„În ziua de 03 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat, în trafic, pe DJ 679, pe raza localității Săpata, un bărbat de 45 de ani, din Poiana Lacului, care conducea un autoturism, în interiorul căruia au fost găsite un număr de aproximativ 250 cartușe de țigări netimbrate (67.800 de țigarete), diverse mărci.

 

Cercetările au fost preluate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri”, conform Legii 227/2015 privind Codul Fiscal și art. 35 alin. 1 din Codul Penal.

În continuarea activităților, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința bărbatului, unde au fost identificate și ridicate două carduri bancare, două telefoane mobile, cantitatea totală de 189.420 de țigarete, ce nu aveau aplicat timbru emis de autoritățile române, precum și suma de 23.000 lei.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3