New Profesional Consult 930 x 122

acțiune poliție

Video: Bicicliștii din Lunca Argeșului, luați în colimator de polițiști

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Argeș au desfășurat o amplă acțiune de prevenire și verificare, în scopul reducerii numărului și a consecințelor accidentelor rutiere în care sunt implicați participanții la trafic pe două roți.

Citiți și: Razie pe autostradă! Polițiștii au făcut ,,măcel”

Activitatea a avut loc în zona parcului Lunca Argeșului din Pitești.

 

Citiți și: Pe piteșteni nu îi interesează pe unde trec strada! Contează doar să o treacă!

Scopul acțiunii l-a reprezentat responsabilizarea acestei categorii de participanţi la trafic cu privire la obligaţiile ce îi revin pe durata deplasărilor pe drumurile publice.

Astfel, atât adulţii, cât şi copiii au fost informaţi în ceea ce pivește regulile de circulaţie ce trebuie respectate atunci când se deplasează cu bicicletele pe drumurile publice, precum şi în parcuri sau zone de agrement.

Din fericire, în urma verificărilor, nici un biciclist nu a fost sancționat contravențional.

POLIȚIȘTII ARGEȘENI RECOMANDĂ BICICLIȘTILOR SĂ RESPECTE URMĂTOARELE RECOMANDĂRI:

– Utilizați casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.

– Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.

– Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, să utilizeze trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.

– Nu creați surprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.

– Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3