930 x122 grota rece

bascov

Video. „Curba morții” de la ieșirea de pe A1 la Pitești, imagini nemaivăzute!

Video. „Curba morții” de la ieșirea de pe A1 la Pitești, imagini nemaivăzute!

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Ani de zile șoferii care circulau pe autostrada A1 de la București la Pitești știau că la capătul șoselei, la Bascov, autostrada o va lua brusc la stânga și se va transforma într-un drum național, aglomerat și dificil de parcurs.

Între timp au fost demarate lucrările la continuarea A1 până la Curtea de Argeș, iar nodul rutier de la Bascov se transformă.

Citiți și: Argeș. Și-a făcut praf și pulbere Mazda, într-un cap de pod!

În imaginile surprinse din dronă de către constructor și făcute publice și de Hotnews.ro se văd deja restricțiile de circulație pe capătul autostrăzii A1 la Pitești, dar și lucrările demarate pentru reconfigurarea nodului rutier de la Bascov.

Conform planurilor, configurația finală în acel punct va avea autostrada pe un pasaj suprateran care va supratraversa intersecția ce va rămâne la sol sub forma unui sens giratoriu mare.

 

Tot în același loc la Bascov, unde Autostrada A1 va continua spre Curtea de Argeș cu un pasaj suprateran, iar la sol giratoriul de sub autostradă va fi cu câte două benzi, va fi realizat într-o laterală și un Centru de Întreținere și Coordonare (CIC) pentru întreg obiectivul de infrastructură rutieră.

Video. „Curba morții” de la ieșirea de pe A1 la Pitești, imagini nemaivăzute!

Pentru acest CIC va fi amenajat un alt sens giratoriu pe DN7 imediat lângă autostradă.
Contractul cu Astaldi pentru cei 30,35 km din A1 Pitești Curtea de Argeș a fost semnat în mai 2020, după aproape trei ani de licitații și contestații și, pentru circa 356 milioane de euro, presupune 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție.

Din ce se poate observa în randarea 3D a proiectului, realizată odată cu proiectul tehnic, autostrada care trece prin lunca râului Argeș și zona de protecție, precum și pe lângă lacurile de acumulare de pe traseu, iar corpul autostrăzii este ridicat pe toată lungimea sa. Practic, niciun drum nu supratraversează autostrada, ci trece pe sub ea.

Video-ul începe din zona Curtea de Argeș și continuă de-a lungul traseului până la Pitești și viitorul nod Bascov.

Detalii, AICI – Cum arată acum viitorul nod rutier Bascov, de la capătul autostrăzii A1 spre Pitești / Lucrările sunt în curs. Cum va arăta la final

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90