930 x122 grota rece

Ansamblul Folcloric Dorul Pitesti

VIDEO: FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE DANS „DORIN OANCEA” – WEB EDITION, 14 – 16 AUGUST

De 30 de ani, în luna august, Ansamblul folcloric DORUL le aduce argeșenilor iubitori de tradiție, atmosfera de sărbătoare. Pentru că muzica și dansul apropie oamenii și crează bucurie, la sfârșitul acestei săptămâni lumea întreagă va fi conectată prin folclor.

Citiți și: Imagini de pus în ramă! Mii de spectatori s-au înclinat în fața lor!

În perioada 14 -16 august 2020 la Pitești are loc prima ediție a Festivalului Internațional de Dans „Dorin Oancea”, în memoria celui care a pus piatra de temelie la înființarea Ansamblului Folcloric DORUL, lăsând o bogată moștenire culturală Argeșului și Muscelului.

Va fi prima ediție a festivalului concurs, internațional, care se va desfășura în mediul online.

Citiți și: ANSAMBLUL FOLCLORIC DORUL, INVITAT ÎN COREEA DE SUD

 

Evenimentul este organizat în cadrul Federației Festivalurilor Internaționale de Dans (FIDAF) și subliniază tradițiile folclorice muzical coregrafice, prezentându-le în cadrul scenic și schimbând experiențe între grupurile participante din întreaga lume.

Peste douăzeci de grupuri de pe cinci continente care vor reprezenta Argentina, Republica Bașcortostan (Federația Rusă), Bulgaria, Republica Bureatia (Federația Rusă), Columbia, Fiji, India, Japonia, Kazahstan, Letonia, Mexic, Nepal, Panama, Paraguay, Peru, Filipine, Polonia, Rusia, Singapore, Serbia, Slovacia, Coreea de Sud, Turcia, Uruguay și-au anunțat participarea la concurs.

Pe 14 august, de la ora 20.00, în transmisiune live pe: Facebook (pagina Ansamblului Folcloric Dorul) și Youtube (canalul Ansamblului Folcloric Dorul) va avea loc deschiderea festivalului cu prezentarea grupurilor și a membrilor juriului.

 

 

Pe 15 august, de la ora 20.00, va fi ziua de competiție pentru toate ansamblurile participante. Juriul internațional format din specialiști din Africa de Sud, Brazilia, Bulgaria, Guam, Lituania, Malaezia, Panama, Spania, Turcia va evalua, în funcție de criterii specifice, performanțele dansatorilor.
În ultima zi a evenimentului, 16 august, ora 20.00, vor fi anunțați câștigătorii primei ediții a Festivalului Internațional de Dans „Dorin Oancea”.

Se vor acorda Marele Premiu, Premiului I, Premiul II, Premiul III.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3