New Profesional Consult 930 x 122

arc

Video. În Argeș se construiește cel mai lung pod în arc din România

Video. În Argeș se construiește cel mai lung pod în arc din România

Citiți și: Rută importantă pentru șoferi, închisă!

În județul Argeș se construiește cel mai lung pod în arc din România, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Conform CNAIR, podul peste râul Dâmbovița din comuna argeșeană Dâmbovicioara pe care îl construiește Maristar (România) pe DN 73 Pitești-Brașov va fi deschis în această toamnă, cu o întârziere de câteva săptămâni față de ultimul termen din contract, 11 septembrie.

Citiți și: Se face un pod nou în Argeș

Cu o lună înaintea acestui termen, constructorul montează tablierul metalic pentru cel mai lung ,,pod de tip arc cu calea sus” din România, potrivit datelor tehnice oficiale.

Noul pod peste Dâmbovița care se construiește în județul Argeș pe DN 73 Pitești-Brașov va înlocui un pod foarte vechi, podul din 1886, monument istoric.

Video. În Argeș se construiește cel mai lung pod în arc din România

,,Podul nou dimensionat la EuroCod va avea o lungime totală de 170 m și va fi de tip arc metalic, cu calea sus.

Rampele de acces din pamânt armat cu o înălțime de maxim 10 m și o lungime de 593 m.

Subtraversare a rampei Pitești printr-un pasaj de beton armat cu lungimea de 15 m și lățimea de 5 m, pentru accesul la proprietăți pe un drum local.

Amenajarea a două intersecții la DN73 pentru accesul spre centrul localității Podul Dâmboviței.

În soluția promovată, podul nou are o lungime totală de 170,00 m și traversează râul Dâmbovița, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100,00 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35,00 m fiecare.

Lungimea totală a proiectului va fi de 760.00 m (pod peste râul Dâmbovița și rampele de acces), prin această investiție realizându-se o variantă de ocolire a centrului localității Podul Dâmboviței.

De asemenea, lucrările executate vor conduce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit de pe DN 73, astfel redeschizându-se legătura dinte Pitești și Brașov pentru traficul greu.” arată CNIAR.

Valoarea totală a proiectului este de 46 milioane lei, iar finanțarea europeană de 32 de milioane lei.

Detalii, AICI – VIDEO Cel mai lung pod în arc din România : cum arată lucrările la Podul Dâmboviței cu o lună înaintea termenului din contract. Podul care se construiește pe DN 73 Pitești-Brașov va înlocui un pod din 1886, monument istoric

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3