930×122 CAPRA 5

sensuri unice gavana

Video: Nervi întinși la maxim, timp și bani pierduți, în traficul din Găvana

Măsura luată de autorități pentru fluidizarea traficului rutier în cartierul Găvana, și anume impunerea unor sensuri unice pe anumite străzi din cartier, provoacă o adevărată debandadă în trafic. Subiectul pe larg, AICI – Video: Haos la intersecția străzii Mircea Eliade cu Liviu Rebreanu. 

Citiți și: Găvana, în continuare ”paralizată” din cauza sensurilor unice instituite de Primărie

Oamenii au ieșit în stradă și se plâng în continuare de calvarul pe care îl trăiesc zilnic, în trafic.

Mai mulți cititori ePitești.ro ne-au scris pe pagina oficială de Facebook despre cum arată de fapt fluidizarea traficului gândită de autorități în zona Găvana.

Unul dintre aceștia ne-a povestit cum, aflându-se pe strada 1 Decembrie 1981 (urcarea de la Lumina în Găvana), a rămas pur și simplu blocat într-un trafic infernal.

Pentru a încerca să rezolve într-un fel problema, cititorul a apelat la autorități, mai exact, a sunat la Poliția Locală Pitești pentru a chema un echipaj să fluidizeze traficul. Poliția Locală i-a spus că are un protocol cu Poliția Națională Rutieră Argeș pentru a fluidiza traficul dimineața, dar de la Podul Viilor. Deci, nu pot fi și în Găvana.

VIDEO CU TRAFICUL DIN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ DIN CARTIERUL GĂVANA

 

După răspunsul acordat, cei de la Poliția Locală l-au ”pasat” pe șofer la Poliția Națională Rutieră Pitești. Aceștia din urmă i-au spus faptul că, nici ei nu pot interveni, deoarece foarte multe echipaje se află la școli și nu pot fi în mai multe locuri deodată.

De asemenea, aceștia i-au mai transmis faptul că haosul din trafic va continua până când șoferii se vor obișnui cu noile semne de circulație.

Cu redacția noastră au luat legătura și taximetriști, pentru a ne povesti chinul pe care sunt nevoiți să-l îndure de joi, 30 septembrie, de când au fost finalizate lucrările de reconfigurare a traficului în zona Găvana.

20 DE MINUTE PENTRU O COMANDĂ PE CARE O PRELUAU ÎN 2 MINUTE

Aceștia ne-au declarat faptul că, pur și simplu, își pierd pâinea, deoarece stau cu zecile de minute în trafic.

Unul dintre taximetriști ne-a povestit cum a pierdut o comandă, pe care de obicei o prelua în 2 minute, din cauza faptului că din Găvana, de la stația de taxiuri, la supermarket-ul Jam, acesta a stat blocat 20 de minute în trafic. La un moment dat, clientul a sunat și a anulat comanda.

În astfel de condiții, noile semne de circulație nu au făcut decât să îngreuneze și mai tare viața șoferilor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

9 comentarii

  • Sorin spune:

    Am vrut sa ies din gavana sa fac stanga spre auchan permis autovehiculelor dupa ce au oprit in stanga doi sa ma lase sa trec alfel nu mai ieseam de acolo cel din dreapta aproape sa ma loveasca putea sa mi acorde prioritate avea timp dar tine si de educatie a preferat sa injure .nu mai fac aceasi greseala fac dreapta merg 400 m pan la sensul giratoriu si ma intorc fara a mi complica viata . Autoritatile ar trebui sa oblige iesirea obligatorie la dreapta pana la giratoriu sa evite astfel de manevre care ne ar pune viata in pericol atata timp cat nu este disciplina rutiera .

  • Nicolescu Florin spune:

    Asa? Pai pe DN7PITESTI RM VÂLCEA SA STA ÎN COLOANA, MAI ALES DUMINICA SEARA, DE LA LINTESTI, ADICĂ 20KM,DOAR PENTRU CA NU SUNT ÎN STARE SA FACĂ O TRECERE PE LINIA FERATA DE LA BASCOV! ADICĂ PE 4METRI DE CAROSABIL! POSIBIL ASA CEVA? CULMEA IRONIEI MAI SUNT ȘI POLIȚIȘTI CÂTEODATĂ CARE ÎȚI FAC SEMN SA DAI VITEZA ÎN A ȚI RUPE MAȘINĂ! CASCADORII RASULUI! SESIZATI PROBLEMA!!!!

  • Toma spune:

    Excelent! Poate mai învățați să mergeți și cu transportul în comun, nu doar câte un bou/vacă într-o mașină.

  • vlad spune:

    1. Traficul se ingreuneaza pentru ca multi nu respecte sensurile.
    2. E normal ca taximetristii sunt nemultumiti. Pentru a ajunge la Jam trebuie sa ocolesti. Bani in plus pentru ei. Probabil statia va fi mutata de acolo.
    3. Traficul este la prima ora. Cele doua artere prezentate sunt asa in fiecare zi, de ani de zile.

  • ggg spune:

    Primarul si comisia de circulatie (in care am aflat ca sunt multi care nu au permis de conducere auto) ar trebui sa-si dea palme si apoi sa anuleze urgent prostia pe care au facut-o. Banuiesc ca la originea ideii a fost vreun Garcea de la Politie care crede ca intotdeauna sensurile giratorii rezolva problema intr-o zona aglomerata, asa ca a propus ca un intreg cartier sa devina un imens sens giratoriu. Primare, lasa un pic pe FC Arges si banii publici pe care ii cheltuiesti cu fotbalul si rezolva problema! Iti explic cat se poate de simplu de ce traficul nu se va normaliza vreodata cu noile semne de circulatie din Gavana:
    – Cei mai multi dintre cei care urcau pe strada Mircea Eliade in Gavana o faceau ca sa ajunga acasa, avand locuintele la mica distanta de intersectia din capatul acelei strazi. Din acea intersectie aproape toti se duceau catre blocurile din jur si in 30 de secunde, maxim un minut isi parcau masinile si ieseau astfel din trafic. Prin masura luata de voi i-ati obligat pe acesti soferi sa ramana in trafic o lunga perioada si i-ati impins catre o zona foarte aglomerata, aia dinspre piata si Liceul Sanitar. Fluxul nou de masini creat arficial si imbecil de voi se intalneste cu fluxul mare de masini care urca de la Lumina spre piata si uite asa blocati totul pe o raza de kilometri. Imbecililor! Daca voi credeti ca ideea voastra va da vreodata rezultate bune, va inselati. E o imposibilitate, indiferent ce ati face, indiferent cati politisti trimiteti sa dirijeze traficul, indiferent ca soferii vor sti si vor respecta cu totii noile indicatoare. Nu se poate, ba, dobitocilor, nu intelegeti?

  • Preda Vasilica spune:

    Rugam refaceți proiectul sensurilor unice deoarece noi cei din C-uri, M-uri etc. avem o singura varianta sa ieșim în bd 1 decembrie char dacă mergem către oraș sau în Trivale astfel încât îngreunam traficul la ieșirea de pe Carol Davila sau intrare pe Ion Minculescu, era necesar sa avem cel puțin doua ieșiri și întrări în zona fără a fi nevoie sa ieșim în bulevard, sa fluidizam traficul. Astfel evitam accidente tamponări care au avut loc în ultimele zile. Rugam luați masuri urgent altfel inebunim și noi și voi și înțelegem ca nu sunteți în slujba cetățeanului care a sesizat problema și ați ignorat-o.

  • Nicu spune:

    O bataie de joc..ca sa ajungi la un bloc trebuie sa ocolesti tot cartierul
    Sa fiti de kkt

  • NoName spune:

    Sunt mulți care își iau mașina de la scara blocului până la magazinul din colțul străzii . Hai sa mai mergem și pe jos!

  • omdebine spune:

    Macar daca ar fi lasat pe Liviu Rebreanu sens unic in sus si sa se coboare pe Lucian Blaga si pe Eugen Ionescu si tot era ceva mai bine. Oricum cine a gandit schimbarile astea nu prea le-a gandit se pare….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3