mioveni

Video – „Ordessos Fest”: Confruntări daco-romane, pe platoul Făget din Mioveni!

În acest weekend, istoria prinde viață la Mioveni!

Citiți și: Mioveni: Campania de depistare a leziunilor de col uterin, un real succes!

În perioada 17-19 septembrie, „Ordessos Fest” revine la Mioveni, cu inedite lecții de istorie și civilizație antică, chiar sub ochii dumneavoastră!

Citiți și: Mioveni: Peste 650 de persoane s-au vaccinat, în ultimele două zile

Cea de-a doua ediție a festivalului Daco-Roman “ORDESSOS FEST” va încânta publicul prin activități de reconstituire istorică și alte elemente care redau atmosfera unei lumi de acum 2000 de ani. Scopul principal al evenimentului este promovarea patrimoniului dacic şi roman, într-o manieră modernă.

Evenimentul va avea loc în zona de picnic Făget, pe platoul de la marginea pădurii, oferind, astfel, publicului ocazia de a interacționa cu activitățile, obiceiurile și stilul de viață din antichitate, în cadrul atelierelor de reconstituire istorică și a activităților susținute de membrii celor cinci asociații participante la festival.

În cadrul atelierelor de ceramică, prelucrarea metalului, textile și vestimentație antică, gastronomie antică, tehnică militară antică, pielărie, muzică şi dans antic, vizitatorii vor avea posibilitatea să cunoască și să experimenteze artele şi meșteșugurile antice.

Festivalul, la care vor participa aproximativ 150 de personaje, va debuta vineri seară cu o paradă a legiunilor romane în Centrul Civic, care vor prefața evenimentele ce vor fi puse în scenă în zilele de sâmbătă și duminică la Făget.

Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, programul festivalului va fi unul diversificat și va include, în afara diverselor ateliere tematice și lupte de gladiatori, concurs de pentatlon antic, târg de sclavi, demonstrații militare precum și o confruntare epică între legiunile romane și trupele dacilor și aliaților acestora din lumea barbară.

Festivalul este organizat de către Asociația Historia Renascita în parteneriat cu Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni.

„Vă așteptăm cu demonstrații militare, ateliere, tir cu arcul și multe altele, la “ORDESSOS FEST 2021”!”, este mesajul organizatorilor.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441