930×122 CAPRA 5

ipj arges

Video – Poliția și Jandarmeria Argeș vor fi în stradă de Paștele Catolic 2021

Peste 250 de polițiști vor fi la datorie, zilnic, pentru ca Paștele Catolic să fie petrecut în condiții de liniște și siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19 să fie respectate.

Citiți și: Orice viață contează! Cum au salvat polițiștii o barză rănită

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii argeşeni, vor acționa în sistem integrat, împreună cu jandarmii argeşeni şi cu celelalte structuri, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță și respectarea măsurilor de sănătate publică.

De asemenea, pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Citiți și: Decisiv în Găvana: Surpriză neașteptată pentru polițiști! Intervenția serii

IPJ ARGEȘ TRANSMITE

Vor fi la datorie în această perioadă, atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și poliţişti de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt antrenați și polițiști din alte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus, polițiștii reamintesc următoarele:

– în interiorul localităților, se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri, iar circulația în intervalul orar 22:00-5:00, este permisă doar sub justificare legală.

– în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 la 1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00. La acest moment, în județul Argeș, acestea sunt Valea Iașului, Lerești, Budeasa și Morărești, acestea fiind vizate și de o serie de măsuri dispuse prin Hotărârea C.J.S.U. cu numărul 23, adoptată astăzi, 2 aprilie 2021.

– în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20:00-2:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90