Donaris 930 x 122

furt

Video: Polițiștii argeșeni, pe urmele hoților de cai

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au reușit, în decurs de o lună, să identifice și să rețină cinci barbați, bănuiți de furtul unor cabaline în cadrul a două dosare penale, întocmite la nivelul Secțiilor de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț și Schitu Golești.

Citiți și: Furt masiv într-o parcare!

În ziua de 03 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au reținut trei bărbați, de 23 și 28 de ani, din Mălureni, respectiv de 33 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița, transmite IPJ Argeș.

Potrivit sursei citate, din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 31 mai spre 01 iunie a.c., bărbații ar fi sustras o cabalină, din curtea unei locuințe din Berevoești, în noaptea de 23 spre 24 iunie a.c., ar fi sustras două cabaline, lăsate nesupravegheate, în apropiere de DN 73C, iar în seara zilei de 25 iunie a.c., bărbații ar fi sustras două cabaline, de pe izlazul comunal din localitatea Băjești.

Citiți și: Indivizi periculoși! Un tânăr a fost arestat pentru fapte scandaloase

Pentru administrarea probatoriului, polițiștii câmpulungeni, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, au efectuat cinci percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite, din localitățile Mălureni, Micești și Călinești.

TREI BĂRBAȚI AU FOST REȚINUȚI

 

După administrarea probatorului, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale și identificarea cabalinelor.

Reamintim faptul că, în ziua de 23 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au reținut alți doi bărbați, de 32 de ani, din Stoenești, respectiv 27 de ani, din Valea Mare Pravăț, bănuiți de sustragerea a patru cabaline, lăsate nesupravegheate de către proprietari, în zona Mateiaș.

Ulterior, față de aceștia Judecătoria Câmpulung a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
În urma activităților desfășurate de polițiști, trei dintre cele patru cabaline au fost recuperate, de pe raza județului Brașov și au fost restituite proprietarilor.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR

Polițiștii recomandă proprietarilor de animale să nu le lase nesupravegheate în spații deschise, iar pe timpul nopții, să le ducă în spații sigure.

De asemenea, pentru identificarea rapidă, în caz de dispariție, este recomandat ca animalele să fie microcipate.
Dacă se constată lipsa animalului, să apeleze, în cel mai scurt timp, Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3