Donaris 930 x 122

prima zi de scoala

VIDEO: PRIMA ZI DE ȘCOALĂ, CU POLIȚIE LA POARTĂ, COPII DEZORIENTAȚI ȘI PĂRINȚI ÎNGRIJORAȚI

A început noul an școlar, altfel decât cu explozia de bucurie și exaltare din anii trecuți.

Citiți și: Oficial! Școala începe de luni cu anumite condiții

 

 

Citiți și: Drumul către educație: Într-un sat din Argeș, copiii traversează pădurea pentru a ajunge la școală

Prichindeii care în toamna aceasta au ajuns pentru prima dată pe băncile școlii n-au avut, din păcate, parte de festivitățile de care s-au bucurat colegii lor mai mari.

 

 

„Un an imprevizibil și complicat”

Derutați, și-au trăit totuși emoțiile de mână cu părinții, până la intrarea în curtea școlii, flancată de polițiști ori jandarmi, sau și, și, după caz, de unde, ușor dezorientați, au fost preluați de dascăli.

Au rămas dincoace de grilaje mămici, tătici și bunici îngrijorați sau mai puțin îngrijorați, așteptând detalierea coordonatelor incerte ale noului an școlar, imprevizibil și complicat, așa cum chiar ministrul Educației l-a descris.

 

 

Este, pentru fiecare dintre noi, un an imprevizibil și complicat, dar și cu multe oportunități! Din păcate, a fost nevoie de o situație de criză pentru a realiza, cu adevărat, cât de mult contează anii de școală în formarea viitorului adult.

Am înțeles cu toții că avem urgent nevoie să adaptăm sistemul contextului actual: prin conștientizare, modernizare și, cel mai important, prin digitalizare!

Chiar dacă acest an școlar începe cu unele temeri din cauza situației epidemiologice, nerăbdarea elevilor de a-și revedea colegii și profesorii, bucuria și speranța tuturor că într-o zi se vor întoarce la școală sunt infinit mai puternice.

 

 

 

Acest început trebuie să fie, în primul rând, despre copii! Noi, profesorii, vom avea șansa să dovedim și acum că suntem încrezători în destinul nostru și că putem să-i pregătim pe elevi pentru viață! Lor trebuie să le dăruim cunoașterea, pasiunea și suportul nostru, indiferent de școala în care învață, de locul din care provin, de contextul familial.

Școala are nevoie de noi toți! Să fim mai prudenți, mai responsabili și mai implicați!

Dragi elevi, trebuie să conștientizaţi atât importanţa educaţiei, cât și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului! În voi este forța, alături de noi, de a depăși orice obstacol! Implicarea voastră contează!”, a scris ministrul Educației în această dimineață pe pagina sa de Facebook.

 

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441