New Profesional Consult 930 x 122

salvamont argeș

Video – Stratul de zăpadă depășește 4 metri pe Transfăgărăşan

La munte vântul suflă cu putere, fiind în continuare valabilă o atenționarea cod galben.

Citiți și: Argeș: Strigăte de ajutor! Doi turiști olandezi, blocați pe munte

Azi noapte, vântul a suflat cu peste 110 km pe oră, iar temperaturile au coborât la -12 grade.

 

Citiți și: Salvamont Argeș, avertisment pentru turiști!

Pe Transfăgărăşan, stratul de zăpada depăşeşte patru metri înălţime și este pericol de avalanșă. Salvamontiștii sunt în continuare în alertă și avertizează turiștii să nu se aventureze și să nu părăsească cabanele.

„De o săptămână avem viscol foarte puternic, cu transport mare de zăpadă. Azi noapte, vântul a trecut de 110 km pe oră, la minus 12 grade Celsius. Deci răcirea echivalentă e spre minus 22 – minus 24 grade.

În niciun caz nu trebuie ca turiștii să iasă din cabană, nici măcar în zona cabanei.

Zăpada are o caracteristică ciudată anul acesta, a nins foarte mult în decembrie și apoi a venit un val de căldură care a înghețat-o. Tot muntele e un mare patinoar. Abordarea e doar pentru alpiniști cu foarte mare experiență care au tot echipamentul, altfel se poate ajunge la accidente grave fatale.

De luni s-a stricat vremea, iar circulația turistică a fost mult redusă. O îmbunătățire a vremii nu se preconizează în următoarele zile.

Sunt zone înghețate sau în timpul viscolului se formează plăci de vânt. Este și pericol de avalanșă”, a declarat Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeş, pentru Digi24..

Sursă: Digi24

Sură foto/video: Salvamont Argeș

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3