pizzeria sapori  930 122

komoder

Video – Tehnici eficiente de masaj limfatic pentru detoxifierea organismului

Sistemul limfatic este implicat în procesul de eliminare a deșeurilor din organism. Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate, avem nevoie de un sistem limfatic activ și sănătos, care să utilizeze mișcările naturale ale țesutului muscular neted.

Citiți și: Video – Cele mai eficiente programe și funcții ale unui scaun de masaj performant

Cu toate acestea, există situații și factori precum intervențiile chirurgicale sau diverse afecțiuni cu care ne confruntăm, care pot afecta buna funcționare a acestui sistem. Acestea pot cauza retenția fluidelor în sistemul limfatic și la nivelul ganglionilor acestuia, conducând astfel la dezvoltarea afecțiunii cunoscute sub denumirea de limfedem.

În aceste cazuri, medicii recomandă sesiunile de terapie prin masaj de drenaj limfatic, realizate de un terapeut specializat sau cu ajutorul celor mai performante fotolii de masaj pe care le puteți utiliza acasă.

Citiți și: Cum alegi cei mai practici ochelari de masaj?

MASAJUL LIMFATIC ÎN DOUĂ ETAPE: CURĂȚARE ȘI REABSORBȚIE

Există două etape principale implicate în procedura de realizare a unui masaj limfatic eficient pentru detoxifierea organismului.

Prima etapă este cea de curățare și se realizează prin crearea unui vid, prin aplicarea unei presiuni ușoare. Astfel, zona asupra căreia se acționează este pregătită pentru a primi mai mult fluid, creând astfel un efect de spălare. Această etapă are în vedere presiunea exercitată asupra zonei limfatice supraclaviculare și a celei axilare.

Cea de-a doua etapă a masajului limfatic se referă la procesul de reabsorbție. Pentru parcurgerea acestei etape, trebuie să începi de la partea corpului care este localizată cel mai departe de zona sa afectată.

– Astfel, dacă vă confruntați cu limfedem la nivelul mâinilor sau a umerilor, este recomandat să începeți masajul de reabsorbție de la nivelul degetelor.

– Prin mișcări ușoare și aplicând o presiune medie, se poate efectua masajul degetelor și a mâinii, continuând apoi către cot și finalizând procedura la nivelul umerilor.

Specialiștii recomandă ca masajul limfatic să fie efectuat pentru cel puțin 20 minute, iar dacă nu beneficiați de timpul necesar pentru acesta, este indicat să treceți măcar prin etapa de curățare.

CUM SE FECE MASAJUL LIMFATIC AL PICIOARELOR

Scopul masajului limfatic realizat la nivelul picioarelor este cel de deschidere a vaselor limfatice, pentru a permite evacuarea excesului de lichid în ganglionii limfatici din zona abdominală.

Există diverse tehnici pe care le puteți utiliza atunci când efectuați acest masaj, toate având același scop final: eliberarea și redirecționarea lichidului limfatic.

Iată care sunt principalii pași pe care trebuie să îi urmați pentru efectuarea unui masaj limfatic eficient, la nivelul picioarelor:

– Este recomandat să începeți prin efectuarea masajului în zona superioară a corpului și apoi să continuați cu masajul limfatic al picioarelor. Astfel, veți avea certitudinea faptului că sistemul este curățat, pentru ca lichidul să poată circula.

– Prin aplicarea unei presiuni ușoare, începeți efectuarea masajului picioarelor cu zona cea mai îndepărtată de cea afectată de limfedem.

– Astfel, dacă problema este mai acută la nivelul gleznei, este recomandat să începeți masajul de drenaj limfatic din partea superioară a picioarelor.

– Pielea din zona aflată în interiorul piciorului trebuie să fie întinsă ușor în sus și în exterior, spre șold.

– Aceeași mișcare trebuie să fie repetată, cu presiune ușoară, până ajungeți la nivelul genunchilor. În această zonă, este necesar să întindeți pielea în sus, alternând mâinile, pentru a spori eficiența masajului efectuat.

– Puteți repeta aceste mișcări de 10-15 ori, în cazul fiecărei sesiuni de masaj.

CUM EVALUĂM EFICIENȚA MASAJULUI LIMFATIC

Atunci când suferiți de limfedem, eficiența masajului limfatic efectuat este esențială pentru asigurarea unui tratament cu rezultate dovedite. Cum puteți evalua însă gradul de eficiență obținut?

Criteriul de bază de la care trebuie să plecați în această etapă este următorul: afecțiunea de care suferiți nu trebuie să se înrăutățească în vreun fel atunci când practicați terapia prin masaj limfatic în mod regulat. Astfel, veți ști că tehnicile alese funcționează, iar în timp veți reuși să eliminați complet simptomele neplăcute, cu ajutorul acestei terapii prin masaj.

– Dacă optați pentru sesiunile de masaj limfatic realizate de un terapeut specializat, asigurați-vă că acesta are cunoștințele și experiența necesară pentru a vă ajuta să obțineți rezultate dovedite.

– În schimb, dacă preferați varianta masajului realizat de un scaun de masaj performant, asigurați-vă că cel pe care îl alegeți pune la dispoziție echipamentul și funcțiile necesare pentru realizarea acestui tip de masaj.

Prin urmare, prin realizarea masajului limfatic de 2-3 ori pe săptămână și prin utilizarea celor mai eficiente tehnici, puteți elimina simptomele neplăcute aferente retenției de fluide în anumite zone ale corpului.

Eurial 555 x222
eurial 570×90