EcoMoto 930×122

anpc

Video – Vacanța la munte: Mizerie și mâncare expirată în hoteluri, pensiuni și restaurante

În această perioadă, foarte mulți români aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă la munte. De aceea, de câteva zile și drumurile spre stațiunile montane sunt destul de aglomerate.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Vrând să vină în ajutorul turiștilor, comandamentul de iarnă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat cu asalt sute de hoteluri, pensiuni și restaurante din mai multe regiuni din țară. Și magazinele de unde turiștii își fac cumpărăturile au fost vizate.

Citiți și: Atenție, se pregătesc controale masive!

În urma verificărilor, comisarii ANPC au descoperit zeci de nereguli, de la mâncare expirată până la mizerie – lenjerii de pat și saltele murdare, frigidere ruginite sau vitrine frigorifice cu mucegai.

Scopul acestor verificări a fost prevenirea și combaterea practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor aflați în vacanță, în stațiunile din România, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Comandamentul a verificat și consiliat, în prima săptămână de activitate, 255 de operatori economici, în 3 regiuni ale țării: Sud Muntenia Ploiești, Nord Est Iași și Centru Brașov.

În urma acțiunilor de control au fost aplicate 199 amenzi contravenționale, în valoare de aproximativ 1,1 milioane lei, 132 avertismente, 30 măsuri de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor, o propunere de suspendare a activității până la 6 luni.

Mihai Culeafă, președintele ANPC, despre acțiunile de verificare:

Suntem mereu alături de consumatori și avem permanent grijă ca drepturile lor, legea să fie respectate de către operatorii economici. Nu admitem ca pretextul profiturilor, chiar într-o perioadă grea, să justifice o formă de lipsă de respect față de consumator.

De aceea, în perioada sărbătorilor de iarnă, suntem atenți și ne aflăm oriunde, în România, turistul și-ar dori să-și petreacă vacanța, pentru a ne asigura că actul comercial se derulează conform reglementărilor. Bazați-vă pe noi!

Comandamentul de iarnă al ANPC va continua verificările la nivelul întregii țări.

Susră video : Facebook ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor 

Sursă foto: capturi video Facebook ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3