EcoMoto 930×122

abator bascov

Abatorul groazei la Bascov

Mai mulţi localnici din comuna argeşeană Bascov trăiesc un adevărat coşmar, terorizaţi fiind de activitatea unei carmangerii situate în apropierea caselor de pe strada Micşunele. Oamenii spun că nu mai pot îndura zgomotele teribile şi traumatizante provenite de la sacrificarea porcilor, dar mai ales duhoarea care le invadează casele. Mai mult decât atât, tot sângele, dejecţiile, chiar şi resturi din animalele tranşate sunt deversate direct în pârâul Bascov (VIDEO), punând în pericol mediul şi sănătatea populaţiei.

Citiți și: Pitești. Nesimțire! Nu se lasă și își bate joc! Edilul a luat foc!

 

 

Citiți și: Video: Directorul de marketing de la abatorul din Bascov face declaraţii incredibile

Am stat de vorbă cu unul dintre reclamanţi care ne-a mărturisit despre teribila situaţie pe care trebuie să o suporte zilnic.

„Porcii sunt aduşi cu camioanele sau cu dubele, iar descărcarea se face cu un zgomot foarte mare la ore nepotrivite. Este un zgomot infernal până la momentul sacrificării, o gălăgie de nu poţi dormi. Seara, când ajung acasă de la serviciu, cad jos de la duhoare. Miroase puternic a porc şi a pârleală, nu poţi nici să aeriseşti. În casă se simte de zici că dormi cu porcul. Problema este foarte veche. A mai fost o societate cu acest profil în construcţia respectivă, însă a intrat în faliment şi s-a închis. Afacerea a fost preluată apoi de un nepot al patronului. Am discutat cu acesta, de două-trei ori, dar n-am găsit înţelegere. A venit doar să-mi spună că l-au căutat de la primărie, că i s-a adus la cunoştinţă, dar nu are ce face. Ulterior, primarul a promis că face sesizări la Garda de Mediu şi peste tot. N-a făcut. Ne-a dat un răspuns în care menţionează documentele folosite la autorizarea abatorului şi că vor monitoriza ce se întâmplă”, ne-a spus localnicul din Bascov.

Soţia bărbatului a acceptat să dea declaraţii publice cu privire la situaţia descrisă (VIDEO)

 

 

În continuare, reclamantul ne-a furnizat o serie de documente prin care dovedeşte că a făcut demersuri pentru a încerca să rezolve problema pe cale administrativă, precizând astăzi că este hotărât 100% să meargă în instanţă, fiindcă situaţia nu s-a schimbat un vreun fel. Practic, spune acesta, primăria a oferit un răspuns prin care promitea monitorizarea activităţii abatorului, lucru care nu s-a întâmplat.

Ca să ne convingă cât de bine a monitorizat Primăria „starea de fapt”, bărbatul care a depus sesizarea ne-a trimis ieri şi azi mai multe înregistrări video realizate recent şi în care se observă clar cum sângele şi tot soiul de resturi scârboase alunecă în pârâu, printr-o canalizare.

 

 

Având în vedere aceste aspecte, reclamanţii consideră că „Societatea desfăşoară activităţi nelegale de sacrificare a porcilor, întrucât contravin Regulamentului (CE) nr. 853/2004, precum şi Ordinului preşedintelui ANSVSA nr. 180/2006. De asemenea, sunt încălcate şi prevederile Legii 292/2018 privind evaluarea impactului asupra mediului”.

„Considerăm că se impune retragerea tuturor avizelor de funcţionare a acestui aşa zis abator […]. Activitatea desfăşurată aici are în mod clar inclusiv conotaţii penale foarte grave. Vă rog să luaţi toate măsurile legale de care dispuneţi în vederea restabilirii normalităţii”, este mesajul ferm din solicitarea scrisă şi înregistrată la Primăria Bascov, prin avocat Flavius P, împotriva lui Laurenţiu-Ionuţ S., respectiv a societăţii S.C. ******* ****** ***** SRL, din strada Micşunele, comuna Bascov, sat Uiasca.

Un grup de 19 persoane a semnat sesizarea care a fost depusă la Primăria Bascov în data de 14 decembrie 2020. Reclamanţii au identificat, împreună cu un avocat, două legi pe care societatea acuzată nu le-ar respecta: Legea mirosurilor, respectiv Legea abatoarelor, potrivit căreia nu este permisă funcţionarea abatoarelor la mai puţin de 500 de metri de ultima casă.

Cazul a explodat astăzi, după ce părţile implicate şi-au expus opiniile public, la solicitarea ePiteşti.ro

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90