930×122 CUMPANA 5

Arges

(VIDEO) ARGEȘ: PERCHEZIȚII LA PROXENEȚI

Argeș: Percheziții la proxeneți. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmbovița, în cooperare cu autorităţile din Marea Britanie, au organizat acţiuni comune pentru destructurarea unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

Citiți și: Pitești. Șefa secției ATI de la Județean: ,,Sunt șocată! Nu mi-aș fi imaginat că există așa ceva!”. EXCLUSIV

În urma unui număr de 13 percheziţii domiciliare desfăşurate azi-dimineaţă inclusiv în județul Argeș, au fost indisponibilizați 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile, cartele SIM, mai multe înscrisuri și documente și 5 autoturisme folosite de bănuiți. Dintre cele 13 percheziții, câte două au avut loc în județul Argeș (în orașul Ștefănești) și în București, iar celelalte 9, în județul Dâmbovița.

Citiți și: Mascații, descinderi în forță! Șantaj, cămătărie, trafic de persoane și minori, proxenetism

Începând din anul 2011, suspecții ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituției în Marea Britanie și Irlanda.

În această cauză, pe data de 19 septembrie 2017, Poliția londoneză a făcut 5 percheziții la patru bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, acolo unde au fost găsite 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituția. Cei 8 indivizi au fost arestaţi pentru conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor.

Din echipa internaţională comună de anchetă au făcut parte poliţişti din Dâmboviţa şi procurorul român de caz.

Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere la sediul Parchetului pentru audieri și dispunerea de măsuri legale.

La percheziții au participat, printre alții, zeci de polițiști din structurile de combatere a criminalității organizate Dâmbovița, Ploiești, Pitești, Brașov și Teleorman, sprijiniți de jandarmi din Dâmbovița și Argeș. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române. (Foto: descriptiv)

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3