930 x122 grota rece

certificat de vaccinare

Update: Oficial, poziţia Kaufland legată de intrarea cu certificat în magazin

Știrea inițială, ora 11.04.

Citiți și: Supermarketuri gigant din România, vouchere pentru clienți de până la 10.000 de lei

La Piteşti, în centrele comerciale Kaufland e puhoi de lume. Asta fiindcă la intrare nu se solicită Certificat Verde, în fapt nu te întreabă nimeni nimic (nici de test sau dovada că ai trecut prin boală), deşi în incinta acestor complexe sunt galerii comerciale aşa cum există la Auchan, Carrefour sau în alte hipermarket-uri unde se fac verificări fără excepţii.

Prin urmare, persoanele nevaccinate s-au orientat către aceste magazine, de unde rezultă o mare aglomerare şi un risc ridicat de transmitere a virusului. La intrarea în Kaufland există doar o poartă cu termoscanare, însă nu este prezent niciun agent de securitate care să verifice codul QR de pe certificat, aşa cum se întâmplă în restul marilor magazine.

Citiți și: McDonald`s și KFC ,,tremură”! Ce fast food GIGANT vine în oraș

Dovada, într-un reportaj ePiteşti filmat cu camera ascunsă la Kaufland Nord – Piteşti (VIDEO).

 

 

Într-un alt reportaj ePiteşti filmat tot cu camera ascunsă, este lesne de observat diferenţa dintre Kaufland şi restul. Spre exemplu, la Vivo în parcare sunt foarte puţine autoturisme, la fel cum în complex intră puţine persoane, comparativ cu perioada în care nu se solicita certificatul verde.

Acelaşi lucru l-am remarcat şi la Auchan sau Dedeman.

Pentru a ne lămuri dacă practicile celor de la Kaufland sunt legale, am luat legătura cu IPJ Argeş, respectiv ITM Argeş. 

IPJ Argeş ne-a transmis precizări oficiale: „S-au făcut informări către ITM Argeş, cu privire la faptul că hipermarket-ul Kaufland nu sunt respectate măsurile de verificare a certificatului la intrare”.

În acest context, cei mai în măsură să clarfice situaţia sunt inspectorii ITM.

Redacţia ePiteşti a trimis către ITM Argeş o solicitare prin care persoanele abilitate din cadrul instituţiei să vină cu precizările necesare. Răspunsul oficial a venit în urmă cu puţin timp, astăzi, 9 noiembrie a.c.

PRECIZĂRI ITM ARGEŞ

„Legea 55/2020 cu modificările şi completarile ulterioare, instituie, pe durata stării de alertă, în vederea prevenirii combaterii pandemiei de COVID-19, o serie de măsuri temporare.

Astfel, în domeniul economic, una dintre măsurile pentru diminuarea impactului de risc constă în limitarea sau suspendarea pe durată determinată a activităţii unor instituţii sau operatori economici (art.5 alin. (3) lit. f) din Legea 55/2020 cu modificarile şi completările ulterioare).

ACTIVITĂȚI CU PUBLICUL

Potrivit art. 6 pct. 7 din anexa 3 a H.G. 1183/2021, „activitatea cu publicul în centrele şi parcurile comerciale, definite potrivit art. 4 lit. o) şi g) din O.G. 99 / 2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi a 180-a zi ulterioară confirmării infectarii cu virusul SARS-CoV-2 (…)”.

Prin excepţie de la regula menţionată, pct.8 prevede ca, pentru serviciile publice comunitare care funcţionează în centrele şi parcurile comerciale, accesul este permis şi persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore şi care fac dovada delăsării în acest scop prin prezentarea unui document justificativ în format letric sau electronic.

Totodată, pct. 9 al aceluiaşi articol instituie obligaţia în sarcina operatorilor economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor nealimentare, ca activitatea cu publicul să fie permisă doar persoanelor care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2.

Respectarea aplicării măsurii mai sus menţionate se urmăreşte de către M.M.P.S. şi M.A.I. (art. pct. 13 din Anexa 3 a H.G. 1183 /2021).

În contextul declarării, respectiv al prelungirii stării de alertă, pe cale de consecinţă al instituirii unor măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc, I.T.M. Argeş, în perioada 28 – 29 octombrie 2021 a efectuat o serie de acţiuni de verificare la retailerii Kafland de pe raza Judeţului Argeş, în cadrul cărora a recomandat luarea tuturor măsurilor în vederea respectării dispoziţiilor legale în materie”, ne-a transmis ITM Argeş, într-un document semnat de inspectorul şef Ion Samoilă şi subalternii săi din conducere: inspector şef adjunct SSM – Florin Baboi, şef serviciu control SSM – Cristian Soare, şef serviciu SPIAASSM – Gabriel Voica, şef serviciu control RM – Monica Rădulescu, consilier juridic Camelia Anghel.

Respectă Kaufland legea?

În Ordonanţa de Guvern (OG 99 / 2000) se defineşte clar ce este acela un centru comercial care intră sub incidenţa măsurilor actuale.

Art.4, lit. o. „Centru comercial – structura de vânzare cu suprafață medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piață și de alimentație publică, ce utilizează o infrastructură comună și utilități adecvate. Suprafața de vânzare a unui centru comercial este rezultată din suma suprafețelor de vânzare cu amănuntul de produse și servicii de piață și de alimentație publică cuprinse în acesta”.

Potrivit definiţiei, Kaufland se încadrează în această categorie şi, prin urmare, ar trebui să ia măsurile necesare la intrarea în magazin, precum şi în incinta acestuia.

Acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.

Update, ora 14.55

KAUFLAND ROMÂNIA- Drept la replică

Ca urmare a articolului https://epitesti.ro/stiri/video/video-la-pitesti-kaufland-se-joaca-cu-focul-pe-sanatatea-oamenilor-nimeni-nu-te-intreaba-de-certificat din data de 9 noiembrie, Kaufland România transmite clarificări și solicită publicarea dreptului la replică după cum urmează:

Kaufland România respectă întru totul legislația, iar accesul în toate magazinele se face conform normelor dispuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului Covid-19.

În acest sens au existat nenumărate controale din partea autorităților responsabile, în urma cărora am implementat măsurile stabilite a fi obligatorii pentru magazinul Kaufland.

Astfel, există magazine Kaufland atât în afara centrelor comerciale, cât și în interior (Promenada Mall Sibiu), iar în toate accesul se face conform legii. Hipermarket-urile Kaufland din Pitești funcționează în afara centrelor comerciale, în spații independente. 

Credem într-o comunicare onestă și vă stăm la dispoziție pentru informații cu privire la compania Kaufland România.

Un reportaj marca ePitești.ro, liderul presei online din județul Argeș.

555×222 grota rece

Comentarii

23 de comentarii

  • Robert spune:

    Sa sifonezi sa dai pe alti in primire a devenit un sport national … din cauza asta nu ne mai suportă Dumnezeu pentru ca suntem răi ca nu ne vedem de calea noastră și doar ne uităm ce fac alti

  • Maya spune:

    Kaufland chiar respecta toate normele sanitare ! Este de departe cel mai bun magazin ALIMENTAR din țara, și restu invidioșilor care vor sa facă rău sa se abțină, fără supărare asta chiar este cel mai slab articol care l am citit vreodată!
    PS: pandemia v a trece si atunci vor rămâne oameni! Ce o sa faceți voi ăștia care aveți sufletul negru de atâta ura ?
    Sănătate tuturor !

  • Marian Gabriel spune:

    In primul rand daca ai certificat verde poti sa ai virusul si poti sal raspandesti ca si cei nevaccinati.
    In al doilea rand e o ordonata de guvern ,nu e o lege .prin ordonata aceasta se incalca constitutia dreptul omului .
    Se intapla ca in 2020 cand se dadea amenzi ca nai declaratie si dupaia nu sa mai putut ca lumea co contesta amenda si castiga

  • MB spune:

    Am si eu o intrebare pentru toate aceste articole pro vaccinare, cum se face ca in Israel , Danemarca si alte tari cu rate extrem de mari de vaccinare situatia este critica si la ei, iar vaccinatii se imbolnavesc, distribuie boala si umplu ATI-urile la ei ?
    Toata lumea vorbeste de transparenta dar nu vad nici o statistica cu numarul vaccinatilor si al nevaccinatiolor care au in momentul de fata probleme ? De ce oare, ce este asta ? De ce presa scrisa si cea televizata nu cere asta ? Este ceva de ascuns ?

    Eu stiu ca un om care a trecut prin boala si este si nevaccinat se fereste foarte mult de zonele aglomerate si este mult mai precaut decat cei dublu sau triplu vaccinati cu vaccinurile care se pare ca nu sunt asa de protectoare si nici safe si care se cred de neatins.

    NU numai virusul ne ucide, ci si prostia, manipularea, coruptia si nesimtirea care ne inconjoara in fiecare zi care duce la o societate bolnava cu spirit de turma de nevertebrate.
    Cum Rusia lockdown 14 zile care au cel putin 4-5 virusuri facute de ei fac asta, pentru ca stiu ca solutia nu este antivirusul ci distantarea sociala si igiena.

  • Liliana-ioana spune:

    Bravo Kaufland ! Pentru ce ne trebuie certificatul verde , dacă virusul se transmite la fel și cei vaccinați și nevaccinati ? Noi romanii avem nevoie de medicamente. Rușine celor care au făcut această reclamație. Pentru magazinele care cer certificatul verde le doresc „falimentul” pt că nu ne respecta.

  • Viorica spune:

    Am ajuns să ne facem rău,noi între noi,românii, discriminare ca între albi și negri,cu certificatele verzi!!

  • Mihai spune:

    Adică cum, la unii(Auchan, Vivo, Dedeman) parcarea goala și alții nu mai fac fata clienților? Invidiaaaa! Mi-aș dori sa tina restricțiile cel puțin pana la 1 ianuarie, sa vedem un decembrie(luna cadourilor și mega cumpărăturilor) fără puhoi de lume în Jumbo, Auchan, Vivo. Sa vina Mos Nicolae sau Crăciun cu portocale și bomboane de la Lidl sau din piață.

  • Ghinescu spune:

    Bravo, Kaufland

  • Ghinescu spune:

    Respect Kaufland

  • Ghinescu spune:

    Jigodii sunt cei care cer așa ceva

  • Liviu N spune:

    Felicitări Kaufland.
    Mai studiați, înainte de publicare e Pitești.

  • anonim spune:

    in kaufland este si magazin alimentar ca are si carne si nu cere certificat verde

  • Mariana spune:

    O să dea faliment magazinele și supermarketele că ce-i vaccinati se în bolnăvesc mai repede

  • Gura lumii spune:

    Vaccinatii intra si in magazinele cu acces pt vaccinati, chiar si in acelasi dormitor unde se simt bine😉 Doar n-o sa-i divorțați forțat😁

  • Vasile spune:

    Perfect.Eu ma duc în Auchan atunci sa nu stau printre prosti.

  • Magdalena spune:

    După cum era de așteptat nu s-a luat nici măcar o măsură. Astăzi, 10.11.2021, la ora 9, părinții mei au intrat în Kaufland Găvana și nimeni nu i-a întrebat de certificat verde, vaccin sau altceva. Deci situatia persistă și autoritățile închid ochii. Daca acest incident avea loc la un alt hipermarket, cred că s-ar fi dat o amenda cu multe zerouri. Rușine!! Vă întrebați de ce crește numărul de infectări. Acesta este unul din motive. Că nu vă faceți treaba (OPC, ITM etc), stati in birouri in loc să ieșiți pe teren și să verificați.

  • Loredana spune:

    Dacă sunteți vaccinați de ce va este teamă de cei nevaccinați?
    Bravo Kaufland!

  • Dana netea spune:

    Bravo Kaufland ,să vă ofticați voi invudioși ,

  • Elena spune:

    Cata rautate intre noi oamenii!!!! Raspanditi iubire, ca de durere si suferinta e plin pamantul!

  • Gabi spune:

    Felicitări Kaufland-ului care știe să își pastreze clienții! Restul marilor magazine care se vede că sunt invidioase le dorim succes la strânsul prafului!

  • Cristi spune:

    ePitesi – respect! , nu va inteleg de ce tot vreti voi sa faca aceleasi reguli ca la jegosii de la Aucha

  • Cristi spune:

    Mergeti la magazinele de vaccinati daca tot spunteti asa speriati!!

  • BADEA spune:

    Cu ce drept ma întreabă pe mine un paznic de certificatul verde?
    Dacă îmi face frun împrumut în banca cu cnp?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3