930×122 CAPRA 5

bani

UPDATE/VIDEO: CE RISCĂ FEMEIA CARE A GĂSIT 10.000 DE LEI ÎN FAȚĂ LA JOHN ȘI I-A BĂGAT ÎN BUZUNAR

UPDATE: Femeia riscă închisoarea dacă nu va preda, de bună-voie, în 10 zile, banii.

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Potrivit Art 243 din CODUL PENAL (însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor), fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

 Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

Citiți și: Se dau sute de lei de la stat până la sfârșitul lunii!

 Același articol prevede însă că împăcarea înlătură răspunderea penală.

Știrea inițială:

Ghinionul unei piteștence, norocul aparent al alteia!
S-a întâmplat pe
19 octombrie 2020, în jurul orei 11, în fata complexului comercial John din Pitești, acolo unde, prima dintre ele, Cristina Dragomir, a pierdut 10.000 de lei. Banii erau prinși, sub formă de rolă, într-un elastic și i-au căzut femeii din geacă, la urcarea în mașină. A realizat că nu-i mai are după câteva minute, însă când s-a întors, nici urmă de bani.

Cu ajutorul înregistrărilor realizate de camerele de supraveghere ale complexului, a constatat ce s-a întâmplat (vezi VIDEO!). În imagini se observă cum o femeie de aproximativ 60 de ani, însoțită de o alta, cam de aceeași vârstă, se apleacă și ridică banii, apoi își vede nestingherită de drum. Intră în complex, își face cumpărăturile și se întoarce de unde a venit.

„Mi-e greu să explic cum i-am pierdut exact. Geaca era relativ nouă. I-am băgat în ceea ce credeam eu că e un buzunar exterior, însă ei au căzut pe partea cealaltă. Am plecat cu mașina, am făcut rondul de la sensul giratoriu și atunci am realizat că nu-i mai am. Din ce-am văzut pe camere, la câteva secunde după plecarea mea, o doamnă și-a însușit, foarte natural, banii și, fără vreo ezitare, timp de aproximativ o oră, și-a văzut de cumpărături în complexul John. Faptul că a coborât și urcat din/în Găvana, pe jos, face cred că locuiește în zonă. Sper ca cineva să o recunoască pe ea sau măcar pe doamna de care era însoțită. Am făcut plângere la Politie imediat cum am realizat pierderea banilor și sper ca imaginile să-i ajute pe polițiști sau pe cei care le văd să le identifice”,  a declarat, pentru ePitesti.ro, Cristina Dragomir.

 

Dat fiind faptul că există înregistrări, e doar o chestiune de timp până la identificarea celei care a crezut că i-a pus Dumnezeu mâna-n cap.

Și dacă mustrările de conștiință n-o vor duce, de bună voie, cu banii la Poliție, norocul s-ar putea să se transforme într-un mare ghinion, căci, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3