930×122 CAPRA 5

coronavirus

(VIDEO) DECIZIE OFICIALĂ PENTRU RUDELE PACIENȚILOR INTERNAȚI ÎN SPITALELE DIN ARGEȘ

(UPDATE ORA 13:30) Autoritățile județene au hotărât ca pachetele (cu produse de strictă necesitate) aduse de aparținătorii pacienților internați în spitalele din Argeș să fie preluate de la intrările spitalelor de către membri ai personalului, zilnic, strict între orele 15 și 17.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a precizat cu puțin timp în urmă, în conferință de presă: 

Dan Manu le recomandă aparținătorilor să evite aducerea de produse alimentare. 

Citiți și: Pitești. La Spitalul Județean va avea loc ceva extraordinar!

„Pentru situațiile deosebite în care pacienții au nevoie de produse de strictă necesitate, cu excepția celor alimentare, aparținătorii pot aduce la spital pachete care le vor fi transmise pacienților de către personalul unității, conform unei proceduri stabilite de unitatea sanitară.

Reprezentanții din conducerea unităților sanitare roagă pacienții și aparținătorii să manifeste înțelegere și să respecte această decizie, luată pentru a preveni și proteja populația și personalul medical de îmbolnăvirea cu coronavirus”, transmite Consiliul Județean Argeș. 

De ieri, 8 martie, și până pe 31 martie 2020, aparținătorii pacienților nu mai pot face vizite în spitale.

Măsura se aplică TUTUROR spitalelor din țara noastră și a fost luată de autorități pentru limitarea răspândirii în România a coronavirusului.

În această dimineață, zeci de persoane care nu au aflat despre această decizie și care veniseră să își viziteze rudele internate au fost blocate la poarta de intrare în Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Accesul aparținătorilor în TOATE spitalele din județul Argeș și din întreaga Românie este complet interzis până pe 31 martie 2020, măsura putând fi prelungită și după această dată în funcție de evoluția situației îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, potrivit măsurii care a fost anunțată ieri de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. TOATE spitalele din Argeș au primit o notificare expresă în acest sens din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP).

Până la această oră, în România au fost confirmate 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus, niciunul în județul Argeș.

NOUL CORONAVIRUS/TELVERDE, SIMPTOME, REGULI DE URMAT

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90