930X122 MAIA

coronavirus

(UPDATE) CREȘTE NUMĂRUL CAZURILOR DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

(UPDATE ORA 17:45) Al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România: o femeie de 70 de ani din județul Mureș. „Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie 2020, întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/Bologna). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca”, precizează GCS. 

(UPDATE ORA 17) Grupul de Comunicare Strategică informează: „Până astăzi, 8 martie 2020, pe teritoriul României au fost înregistrate 14 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID – 19 (coronavirus). Dintre aceste cazuri, 5 persoane au fost declarate vindecate și externate.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Ultimul caz de infectare cu COVID – 19 (coronavirus) este al unei femei în vârstă de 42 de ani din București, contact al bărbatului de 49 de ani din București confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

Totodată, în cursul zilei de astăzi o altă persoană a fost declarată vindecată. Este vorba de tânăra de 16 ani colegă a tânărului externat în cursul zilei de ieri, al cărei rezultat a fost negativ la două teste consecutive efectuate în decurs de 24 de ore. Aceasta va fi externată în cursul zilei de astăzi de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. 

În acest moment, cele 9 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și București. 

Starea de sănătate a pacienților internați este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție de către personal medical specializat.

Pe teritoriul României în carantină instituționalizată sunt 11 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Până la această oră, au fost prelevate și analizate 948 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID – 19 (coronavirus) ori de la persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul”. 

Autoritățile au confirmat încă un caz de infectare cu coronavirus în România.

Este vorba despre o femeie de 42 de ani din București, care a intrat în contact cu bucureșteanul revenit la finele lunii trecute în țară din Roma (Italia) și confirmat ieri cu noul coronavirus.

Femeia se afla într-un centru de carantină din București și va fi transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Este al 14-lea caz înregistrat în țara noastră și al doilea în capitala țării. 

NOUL CORONAVIRUS/TELVERDE, SIMPTOME, REGULI DE URMAT (Foto: descriptiv. Sursă: Radio Europa FM)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3