930 pe 122 COSTACHE

centre

Argeş: S-au deschis centrele de evaluare pentru bolnavii de Covid. Acestora li se eliberează reţete

Centrele de evaluare a pacienților diagnosticați cu Covid19 au intrat în funcțiune și deja persoane cu forme ușoare și medii ale bolii au primit tratament. Este vorba despre antivirale care li se dau pacienților din farmaciile spitalelor după ce sunt evaluați de cadre medicale, anunţă Prefectura.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Cum funcționează centrele de evaluare?

Sunt locații cărora li se pot adresa persoanele cu teste pozitive, indiferent că vorbim despre testare RT PCR sau cu teste rapide. Este obligatoriu ca rezultatele să aibă parafa unui medic. Asta înseamnă testare făcută la unități sanitare, la centre avizate sau de către echipajele Serviciului de Ambulanță Argeș.

Pacienții vor merge la centre unde vor fi internați pentru o zi, pentru evaluare. În cele mai multe cazuri de până acum a fost vorba despre forme ușoare și pacienții au fost externați.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

„Foarte important, bolnavul nu pleacă fără rețeta eliberată de un medic specialist și, dacă este până în a 5 a zi a infecției, cu antivirale. Este vorba despre medicamente care nu se găsesc în farmacii private și se eliberează strict din farmacia spitalului”, precizează Prefectura Argeş.

Lista centrelor de evaluare din Argeș

Pitești- Spitalul de Pediatrie, Strada Dacia, nr.1

Pitești- Spitalul Județean de Urgență, Bulevardul I.C Brătianu,nr.62 ( la Secția Boli Infecțioase)

Mioveni- Spitalul Orășenesc Mioveni, Bulevardul Dacia, nr. 131a

Câmpulung- Spitalul Municipal Câmpulung-Muscel, strada Doctor Costea, nr.8

Câmpulung- Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung-Muscel

„Centrele le stau la dispoziție persoanelor cu forme ușoare și medii ale bolii și îi îndrumăm să le folosească și să evite aglomerarea la Unitățile de Primiri Urgențe sau să stea acasă, fără un tratament corect”, transmite prefectul Radu Perianu.

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90