930 x122 grota rece

Alexandru Rafila

De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că nu poate asocia cu pandemia o serie de morți subite apărute în ultima perioadă inclusiv la persoane tinere.

„Acum eu nu aș vrea să leg neapărat de contextul pandemic această situație.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

Vreau să discut în general care sunt cauzele unei morți subite.

Un exemplu e legat de anevrisme ale vaselor de la nivel cerebral, adică un vas este dilatat și în urma unui efort…

Vreau să vă spun un lucru pe care l-am observat, și mi-au spus și legiștii că l-au observat, în general persoanele care trec prin infecție (cu coronavirus) atunci când au complicații se datorează unor tromboze care pot afecta fie funcția pulmonara sau pot avea alte localizări inclusiv cerebrale.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să avem un articol științific care arată o creștere (a cazurilor de morți subite) într-o anumită regiune, pe urmă se poate face o analiza amănunțită”, a declarat Alexandru Rafila pentru Antena 3, citat de  stiripesurse.ro.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90