930 pe 122 COSTACHE

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, anunț greu de suportat! Ce se va întâmpla din toamnă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut un anunț greu de suportat de români. Acesta a vorbit despre numărul cazurilor de COVID-19, care sunt în creștere, dar și despre eventualele restricții care ar putea fi aplicate din toamnă.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

Rafila a declarat că numărul persoanelor infectate cu SARS CoV-2 a crescut cu 80%, potrivit ultimei raportări.

Potrivit spuselor ministrului, în perioada următoare ”va continua această creștere timp de câteva săptămâni, este un fenomen normal, un val epidemic durează circa 8 – 10 săptămâni, așa că noi suntem în săptămâna 4, o să mai avem o creștere până undeva în jurul jumătății lunii august sau începutul lunii septembrie.

Citiți și: Se închid școlile din cauza gripei? Ce spune ministrul Sănătății

Important este să reușim să oferim servicii medicale oamenilor din România în asistență medicală prespitalicească, astfel încât ei să poată să aibă acces rapid la diagnostic, evaluare şi tratament, bineînțeles, recomandările legate de izolarea la domiciliu sau, după caz, sperăm să fie cât mai puține cazuri în spital pentru cei care prezintă o simptomatologie accentuată sau comorbidităţi”.

Ministrul a fost întrebat și despre eventuale restricții care ar putea fi aplicate în România în contextul noului val al pandemiei de COVID-19, iar acesta a declarat că speră să nu se va ajunge la astfel de scenarii.

„GRADUL DE SUPORTABILITATE A RESTRICȚIILOR A FOST ATINS”

„Eu nu aș vrea să mergem cu scenarii de genul acesta, legate de restricții. Prefer să informez populația, să le ofer acces la investigații și tratament, iar măsurile de protecție individuală să devină obișnuite pentru marea majoritate a concetățenilor noștri.

Nu cred că în momentul de față România poate să suporte o nouă introducere a unor restricții care să afecteze viața economică și socială.

Gradul de suportabilitate a acestor restricții cred că a fost atins în trecut, când poate nu au fost luate măsurile cele mai potrivite din punct de vedere medical, dar mă rog. Nu are rost, asta este istorie.

Important este că prefer să încercăm o campanie de informare, de educare a populației care să aibă un rezultat similar, dacă vreţi, sau chiar superior rezultatului obținut în urma introducerii unor restricții”, a mai spus Alexandru Rafila.

Foto descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3