930 x122 grota rece

Alexandru Rafila

Situația este gravă! Anunțul lui Rafila despre purtarea măștii de protecție

După explozia cazurilor de gripă din ultima perioadă, autoritățile române se pregătesc pentru o nouă epidemie.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Situația îmbolnăvirilor este alarmantă, iar autoritățile se gândesc să reintroducă masca în spațiile publice, notează Fanatik.ro.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că, momentan, nu consideră că există o criză reală a medicamentelor, cu toate că mulți români s-au plâns de lipsa acestora încă din perioada anterioară sărbătorilor de iarnă.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

„Eu cred că sunt încă medicamente. Am dat publicităţii (marţi – n.r.) o listă extinsă cu medicamente similare cu rugămintea atât către farmacişti, atât către medicii de familie şi către populaţie să caute unul dintre aceste medicamente… Nu contează denumirea comercială. Importantă este substanţa activă”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit România TV.

Ministrul Sănătății recomandă purtarea măștii în spațiile aglomerate

Deocamdată, nu a fost declarată o epidemie, deoarece încă nu sunt respectate condițiile. Concret, o epidemie nu poate fi declarată decât în momentul în care 10% din analizele prelevate de la persoane cu simptome de gripă ies pozitive iar numărul îmbolnăvirilor crește cu 20% la un interval de trei săptămâni.

Printre măsurile de prevenție se numără și obligația de a purta mască în spații publice. Această măsură se va aplica, momentan, doar în unitățile spitalicești, susține ministrul.

Cu toate acestea, Rafila recomandă românilor să poarte mască din proprie inițiativă și să evite spațiile aglomerate, pentru a nu risca îmbolnăvirea.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Daniel spune:

    Poate să spună si Dumnezeu să port masca, eu nu mai port, nici nu am purtat in pandemie…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3