Donaris 930 x 122

Alexandru Rafila

Se mută școlile în online din cauza COVID?

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a făcut declarații cu privire la riscul ca elevii să învețe din nou online în această iarnă.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, din cauza infecției cu noul coronavirus, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

„Pentru învățământul online, solicitarea trebuie făcută la ministerul Educației, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de față un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învățământului online. În momentul de față avem o incidență scăzută a infecției cu noul coronavirus”, afirmă Rafila.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

De asemenea, ministrul declară că asistența medicală este ambulatorie, nu mai este spitalicească.

„Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, mai declară Rafila.

Îmbolnăvirile la început de an școlar sunt o situație obișnuită, potrivit spuselor ministrului.

„Este o situație obișnuită, după începerea școlii. Nu uitați că școala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus și la creșterea incidenței virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenței medicale”, încheie ministrul Sănătății.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90