New Profesional Consult 930 x 122

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila despre valul 6: „Situația din spitale este sub control”

Alexandru Rafila despre valul 6: „Situația din spitale este sub control”

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că situația din spitale, în contextul ascensiunii celui de-al șaselea val de COVID-19, este sub control.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

Numai 3% din capacitatea ATI este ocupată și aproximativ 1.000 de persoane peste limita din spitale au fost internate.

Ministrul Sănătății confirmă că a existat o creștere a cazurilor de infectare cu COVID-19, numărul acestora dublându-se săptămânal și se preconizează că această creștere v-a continua să se mărească.

Institutul Național de Sănătate Publică crede că vom asista la o creștere abruptă la mijlocul lunii august, iar apoi vom intra într-o perioadă de stabilizare.

Rafila recomandă ca populația să nu se panicheze, situația fiind sub control.

Nu se pune problema implementării unor noi restricții

Momentan, Ministerul Sănătății nu poate impune restricții, dar se recomandă purtarea măștii în spațiile medicale, în mijloacele de transport și în spațiile aglomerate.

Rafila recomandă ca acolo unde există spații în care mai multe persoane își desfășoară activitatea, acestea să fie periodic aerisite pentru a micșora riscul de infectare.

Nu este cazul să se discute despre eventuale restricții de viitor, situația din spitale fiind atent monitorizată, iar la nivelul asistenței medicale nu există probleme.

Dacă situația devine îngrijorătoare vor exista discuții despre viitoare restricții care vor fi aduse în atenția populației dacă va fi necesar.

În acest moment, ministrul consideră că oamenii nu trebuie să se impacienteze nejustificat.

Totodată este posibil ca valul al șaselea să nu afecteze noul început de an școlar.

Sursa: romaniatv.net

Foto: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90