Donaris 930 x 122

Alexandru Rafila

Rafila recomandă abstinența pentru a opri răspândirea variolei maimuței

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, face noi declarații referitoare la variola maimuței, virus care a ajuns de curând și în țara noastră.

Citiți și: Șpagă cu … cârnați de Pleșcoi la Ministerul Sănătății

Acesta a recomandat și recomandă utilizarea prezervativului sau ”evitarea relaţiilor cu persoane necunoscute”, fiind vorba despre o boală cu transmitere sexuală.

„Am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinența în situația raporturilor sau a relațiilor cu persoane întâmplătoare, persoanele cunoscute.

Citiți și: Anunț important din partea ministrului Sănătății

Nu se referă la o viață fără riscuri, deci cine își asumă astfel de riscuri … Am dat o astfel de recomandare, evident, fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secrețiilor.

Calea de transmitere sexuală este una dintre cele importante la această boală și evitarea relațiilor cu persoane cunoscute în mod evident este o măsură de protecție individuală pe care putem să o luăm cu toții cei care suntem la risc sau persoane care sunt la risc pentru așa ceva”, a declarat Rafila, informează Mediafax.

Legat de anchetele epidemiologice ale cazurilor deja confirmate în România (patru la număr), ministrul afirmă că pe măsură ce numărul de cazuri se va înmulți, vom intra „într-un soi de rutină și în cazul acestei boli”, la fel cum a fost în cazul COVID.

„Repet, este vară, sezon estival, sunt multe evenimente în toată țara în Europa și recomandarea aceasta de precauție în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare”, a spus Rafila.

Foto descriptiv: QWER.ro

 

gic.ro

Comentarii

2 comentarii

  • Andrei spune:

    Este un sfat normal, având in vedere cele doua mari festivaluri ce vor urma.

  • Cristian spune:

    In lagărele cu evrei tot la fel se recomanda ,nu mai e mult fraților !

New Profesional Consult 570×90