NOR CURIER 930X122

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, atenționare serioasă pentru români!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi atenționează pe români asupra unei probleme extrem de serioase.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

În această perioadă, pe lângă protejarea împotriva COVID-19, oamenii trebuie să acorde o atenție sporită și virozelor, care circula peste tot. O protecție eficientă rămâne în continuare purtarea măștii de protecție.

Primăvara se întâmplă să fie viroze, nu e un lucru neobișnuit, nu cred că este o situație de lungă durată. Probabil că odată cu încălzirea vremii și numărul de viroze se va reduce.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

Masca este o barieră mecanică care protejează fața de transmiterea tuturor virozelor respiratorii, și odată cu renunțarea sa în spatii închise, mijloace de transport în comun, e normal să se infecteze oamenii”, a declarat Alexandru Rafila.

În spitalele pentru copii din țară există un număr mare de pacienți la camera de gardă.

În acest moment, ridicarea restricțiilor reprezintă o slăbiciune pentru populație.

Renunțarea la masca de protecție și la alte precauții i-a lăsat pe oameni ”descoperiți” în fața valului de viroze sezoniere, la pachet cu gripa și Covid-19, care au acum simptome similare și circulă nestingherite peste tot.

Mai mult decât atât, diferențele de temperatură nu fac decât să faciliteze îmbolnăvirile.

O imagine postată duminică seara pe un grup de Facebook, care arată camera de gardă a celui mai mare spital de copii din București, Spitalul Grigore Alexandrescu, plină de copii bolnavi și părinții lor, a devenit virală, după ce a fost distribuită și pe pagina RO Vaccinare.

„Am scăpat de restricții. Aceasta este camera de gardă de la spitalul Grigore Alexandrescu din București. Din 100 de copii, 101 au aceleași probleme (tuse, febră, frisoane). Oare ce sa fie? P.S. se așteaptă, în medie, 8 -10 ore pentru un consult de urgență la pediatrie!”, a fost mesajul părintelui care a postat fotografia pe grupul de Facebook.

Sursă foto articol: Facebook RO Vaccinare

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90