930×122 CAPRA 5

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, anunț categoric despre valul 6 COVID

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut declarații cu privire la măsurile pe care le ia în considerare pentru valul șase al pandemiei de COVID-19.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

Acesta este de părere că numărul cazurilor nu va scădea în perioada următoare, dar a explicat că este convins că nu vom mai avea un lockdown şi nu vor mai fi impuse restricţii.

Alexandru Rafila a estimat, miercuri seară, la Antena 3, că săptămâna viitoare vom avea 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

Citiți și: Se închid școlile din cauza gripei? Ce spune ministrul Sănătății

„Nu o să scadă, săptămâna trecută am avut aproape 45.000 de cazuri, adică 7.000 şi ceva de cazuri pe zi. Estimez că, în raportarea de săptămâna viitoare, pe care o vom face luni sau marţi, o să avem undeva în jur de 70.000 de cazuri înregistrate, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi”, a declarat ministrul.

De asemenea, Rafila a fost întrebat și despre un lockdown în România, ministrul precizând că nu vom mai ajunge în această situaţie.

„În Franţa au aproape 200.000 de cazuri pe zi şi singura restricţie este legată de utilizarea, în anumite spaţii închise şi transportul în comun, utilizarea măştii.

Nu cred, în niciun fel, şi e o convingere a mea, că vom mai ajunge în situaţia unui lockdown în România, sau la restricţii care să limiteze activitatea economică şi socială.

Aceste noi valuri COVID-19, care probabil vor mai continua cu o anumită intensitate, pe care nu avem de unde să o cunoaştem în momentul de faţă, vor fi valuri de infecţie respiratorie, de obicei banală, şi care nu va mai pune în pericol sistemul de sănătate, spitalele.

Dar, ca să nu se întâmple lucrul ăsta, trebuie să lucrăm susţinut, pe viitor, să construim un sistem de asistenţă medicală ambulatorie, de bună calitate”, a mai declarat Rafila.

Sursă foto: Hotnews

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3