930×122 CAPRA 5

Alexandru Rafila

Se închid școlile din cauza gripei? Ce spune ministrul Sănătății

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit miercuri despre măsurile impuse unităților școlare în cazul epidemiei de gripă.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

Acesta a declarat pentru digi24.ro că nu crede că „o să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea unităților școlare. Măsurile vor fi de informare a inspectoratelor școlare în legătură cu ce trebuie făcut în organizarea unităților de învățământ, inclusiv trimiterea acasă a copiilor care sunt răciți, dacă părinții i-au adus la școală, în ciuda faptului că au simptome.

Copiilor li se recomandă să nu se întoarcă la școală până nu le dispar simptomele, astfel încât să se diminueze răspândirea virusului.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Aceasta este a treia săptămână de creștere consecutivă a cazurilor, drept pentru care este foarte posibil ca astăzi autoritățile să declare oficial stare de epidemie.

Potrivit INSP, în perioada 19 -25 decembrie 2022, la nivel național, s-au înregistrat peste 140.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, un număr record față de câte cazuri se înregistrau anul trecut în aceeași perioadă – doar 38.322.

În acest context, ministrul Sănătății recomandă vaccinarea și purtarea măștii în spațiile aglomerate.

Reamintim că, România se confruntă cu cel mai agresiv val de viroze la copii, din ultimii 10 ani. De aceea, pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe, Ministerul Sănătății a înființat centre de evaluare care asigură asistență pediatrică în cazul virozelor respiratorii. Subiectul pe larg AICI – Cel mai agresiv val de viroze la copii. Spitalele sunt pline!

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90