New Profesional Consult 930 x 122

copii

Cel mai agresiv val de viroze la copii. Spitalele sunt pline!

Foarte mulți părinți și copii s-au confruntat în această perioadă cu infecții respiratorii, România înregistrând cel mai agresiv val de viroze din ultimii zece ani în rândul celor mici.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Potrivit INSP, în perioada 19 -25 decembrie 2022, la nivel național, s-au înregistrat peste 140.000 de cazuri de infecții respiratorii acute, un număr record față de câte cazuri se înregistrau anul trecut în aceeași perioadă – doar 38.322.

Autoritățile vor să declare epidemie de gripă înainte de jumătatea lunii ianuarie dacă acest trend ascendent se va menține în continuare, scrie stirileprotv.ro

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Pentru că spitalele sunt destul de aglomerate în această perioadă, medicii recomandă părinților să apeleze la ajutorul specialiștilor dacă, după 3-4 zile, febra nu dispare, conform sursei citate mai sus.

Însă cu medicamente lipsă în farmacii, părinții depun eforturi mari ca să-și trateze copiii acasă.

Reamintim că, pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe, Ministerul Sănătății a înființat centre de evaluare care asigură asistență pediatrică în cazul virozelor respiratorii. Subiectul pe larg AICI – Ministerul Sănătății, decizie crucială în plin val de viroze la copii. 

În Argeș, două astfel de centre funcționează în două spitale: la Spitalul Orășenesc „Regele Carol I” Costești și la Spitalul de Pediatrie Pitești.

Ministerul Sănătății a întocmit un ghid de bună practică privind modul în care un părinte trebuie să acționeze în cazul în care copilul suferă de viroze respiratorii.

Potrivit ultimelor date furnizate de INSP, de la începutul sezonului în Argeș au fost înregistrate 6 cazuri de gripă.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90