Donaris 930 x 122

Alexandru Rafila

„Putem vorbi de valul 6”. Ce spune Rafila despre revenirea măștii de protecție

Potrivit estimărilor făcute de Ministerul Sănătății, numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 va creşte până la mijlocul lunii august, a declarat, marți, Alexandru Rafila.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

De asemenea, ministrul a subliniat faptul că, în această perioadă, sistemul sanitar trebuie să fie pregătit, mai ales în zona de ambulatoriu, până la toamnă, pentru un val şase al pandemiei de COVID-19.

„TREBUIE SĂ FIM PREGĂTIȚI”

„Putem vorbi de valul şase, dar, deocamdată, suntem în cursul verii, până la toamnă mai avem vreo două luni. (…)

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

Deci, e clar că în această perioadă trebuie să fim pregătiţi să putem să răspundem provocărilor acestui val şase, generat de tulpini mai transmisibile.

Din fericire, nu sunt mai patogene, în sensul că formele de boală pe care le produc sunt, în general, uşoare.

Am ajuns, deja, în România la 25.000 de cazuri pe săptămână, estimăm că va exista în continuare o creştere, probabil, spre jumătatea lunii august, iar acest lucru trebuie să meargă în paralel cu un sistem de sănătate pregătit, mai ales în zona sa ambulatorie, să preia pacienţii cu forme uşoare sau medii care au nevoie de evaluare şi de tratament”, a afirmat Rafila, în cadrul unei dezbateri organizate de DC News Media Group, potrivit Agerpres.

Rafila a mai declarat că va fi aplicat scenariul din valul anterior.

„Aplicăm acelaşi scenariu din valul anterior, care a permis menţinerea spitalelor funcţionale, nu a supraaglomerat spitalele nici din punctul de vedere al pacienţilor COVID şi, pe de altă parte, a permis accesul pacienţilor cu alte patologii la asistenţă medicală. Cam asta ar trebui să fie filozofia”, a explicat ministrul.

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, ALEXANDRU RAFILA, DESPRE REVENIREA LA MASCA DE PROTECȚIE

În ceea ce privește introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie, Alexandru Rafila a precizat că, în prezent, în unităţile sanitare şi în cabinetele medicilor de familie există, potrivit reglementărilor în vigoare, această regulă pentru a preveni infecţiile nosocomiale, inclusiv infecţia cu noul coronavirus.

„Dacă discutăm despre mască, în general, însă, în spaţiile închise, aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, noi nu putem face decât o recomandare în momentul de faţă, dar, în mod evident, dacă va exista o situaţie care să pună în pericol sistemul de sănătate, (…) sigur că noi vom prezenta această situaţie, iar Guvernul României este îndrituit să ia măsurile pe care le consideră necesare într-un astfel de context”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Foto descriptiv: Playtech.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3