EcoMoto 930×122

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, anunț de maximă importanță despre pandemie

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut noi declarații referitoare la pandemia de Covid-19.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Invitat în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM, ministrul Rafila a fost întrebat dacă pandemia s-a încheiat, în contextul în care președintele Biden a făcut acest anunț în urmă cu câteva zile.

Declarațiile ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

„Depinde din ce punct de vedere. Pandemia nu se încheie decât atunci când, practic, transmiterea comunitară care se întâmplă simultan pe mai multe continente încetează. Acesta este momentul în care Organizația Mondială a Sănătății poate să declare pandemia închisă.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

Eu cred că, mai degrabă, domnul președinte Biden s-a referit la efectul asupra sistemelor de sănătate și asupra vieții sociale și economice în general. Pentru că, în mod evident, marea majoritate a țărilor și a cetățenilor din aceste țări au un stil de viață foarte apropiat de normalitate și sunt destul de puține situațiile în care mai apar restricții sau chiar utilizarea măștii a fost foarte mult restrânsă – rămânând în câteva țări exclusiv în mijloacele de transport sau în zonele interioare aglomerate”, a explicat ministrul Sănătății la Europa FM.

Suntem aproape de sfârșitul pandemiei

Totodată, Alexandru Rafila a declarat că „suntem mai aproape de sfârșitul pandemiei pentru că virulența acestui microorganism a scăzut mult”.

„Suntem mai aproape de sfârșitul pandemiei… Eu o să vă spun lucrul acesta, nu știu dacă neapărat foarte multă lume o să fie bucuroasă de ceea ce spun eu acum, suntem mai aproape de sfârșitul pandemiei pentru că virulența acestui microorganism a scăzut mult. Și, pe de altă parte, populația are un grad de imunitate datorat vaccinării, datorat trecerii prin boală sau unei combinații pentru că mulți dintre noi am trecut și prin boală și am fost și vaccinați”, a mai ministrul explicat Rafila.

Chiar dacă veștile despre pandemie sunt bune, ministrul Sănătății este îngrijorat asupra unui alt aspect, și anume, virusurile gripale.

„Ceea ce poate să ne pună în dificultate este o combinație între continuarea evoluției cu SARS-CoV-2 și o combinație cu virusul gripal care este posibil să circule în acest an mai intens. Avem exemplul emisferei sudice: iarna care tocmai s-a încheiat în emisfera sudică a adus un număr mult mai mare de cazuri.

Virusurile gripale nu au mai circulat datorită măsurilor luate pentru COVID. După o perioadă de 2-3 ani de lipsă de circulație, imunitatea oamenilor este ceva mai mică. Nu am făcut gripă în ultimii ani și interesul pentru vaccinarea antigripală a scăzut și din punctul acesta de vedere pot apărea surprize.

Eu sper să avem o protecție cât mai bună la nivelul categoriilor de risc, iar restul populației să se vaccineze în mod obișnuit”, a mai declarat Alexandru Rafila, la Europa FM.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3