Donaris 930 x 122

Alexandru Rafila

Rafila, anunțul momentului despre pandemie: „Trebuie să stea în izolare”

Marți, ministrul Sănătății a făcut noi declarații referitoare la măsurile pe care românii trebuie să le respecte în cazul valului 6 al pandemiei.

Citiți și: Șpagă cu … cârnați de Pleșcoi la Ministerul Sănătății

Astfel, persoanele testate cu COVID trebuie să stea în izolare, spune Alexandru Rafila.

În acest context, ministrul a argumentat că majoritatea celor care se testează o fac pentru că au simptome, iar dacă rezultatul este pozitiv, măsura de auto izolare este absolut necesară.

Citiți și: Anunț important din partea ministrului Sănătății

De asemenea, în astfel de cazuri, medicul de familie poate da concediu medical pe 5 zile, mai spune Rafila.

Totodată, ministrul a fost întrebat și despre eventualitatea reintroducerii obligativității măștii de protecție.

„Introducerea obligativității s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu: masca, chiar dacă este purtată, dacă este purtată incorect este inutilă.

Important nu este să porți masca, ci să o porți și corect. E greu să stabilești puncte de control din 5 în 5 metri ca să verifice cineva chestiunea asta.

Este important ca populația să înțeleagă și să participe de bună voie la acest efort de oprire sau reducere a transmiterii”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Foto descriptiv

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90