SMART KIDS 930X122

Alexandru Rafila

Rafila, acuzații dure la adresa medicilor pentru modul în care își tratează pacienții

Într-o serie de declarații făcute de ministrul Sănătății – Alexandru Rafila, joi, 25 august, acesta acuză medicii pentru felul în care își tratează pacienții.

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

De multe ori pacienţii sunt trataţi de personalul medical cu atitudini distante, deşi ei au nevoie nu doar de tratamentul specific afecţiunilor lor, ci şi de ”foarte multă empatie, foarte multă grijă”. Acesta este unul dintre motivele pentru care încrederea în sistemul public de sănătate este afectată, spune Rafila.

„Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori şi încrederea în sistemul public, în general, şi sistemul de sănătate, în particular, este afectată datorită faptului că ne tratăm de multe ori pacienţii într-un mod distant, când ei au nevoie de foarte multă atenţie, de foarte multă empatie, foarte multă grijă”, a afirmat Alexandru Rafila la o conferință de presă susținută la Iași, potrivit Agerpres.

Citiți și: Rafila, mesaj pentru medicii șpăgari

Totodată, ministrul Rafila a mai declarat faptul că este nevoie de o mai puţină politizare a sistemului de sănătate din România.

„Dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate din România, trebuie să lucrăm foarte mult în educarea oamenilor, în general, educarea personalului medical şi să reuşim să fim într-adevăr oameni şi să politizăm mai puţin lucrurile”, a mai spus ministrul, aflat la inaugurarea oficială a Laboratorului de Radiochirurgie Stereotactică de tip Leksell Gamma Knife din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA