NOR CURIER 930X122

Alexandru Rafila

Lovitură grea pentru Arafat! Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Astăzi, 7 aprilie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că serviciul de urgență SMURD, organizat de Raed Arafat la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătății.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

De asemenea, Rafila a vorbit în cadrul unei dezbateri publice pe sănătate despre necesitatea unui proces de gândire integrativă la nivelul Ministerului Sănătății, subliniind importanța unei ”politici de sănătate care să nu țină cont de numele persoanelor care ocupă funcții la un moment dat”.

Totodată, ministrul Sănătății a ținut să sublinieze faptul că, cel care poartă responsabilitate pentru activitatea medicală, „atât în faţa profesioniştilor din sănătate, cât şi în faţa opiniei publice” este Ministerul Sănătății.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

DECLARAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, ALEXANDRU RAFILA

„Eu mă bucur că avem parteneri profesioniști. La nivelul DSU este domnul Arafat, care cu asta s-a ocupat în ultimii 30 de ani, dar în mod evident discutăm despre o activitate medicală, iar responsabilitatea atât în fața profesioniștilor din sănătate, cât și în fața opiniei publice este a Ministerului Sănătății.

Sunt partenerii noștri. SMURD este o structură a DSU care și-a făcut foarte bine datoria – eu întotdeauna le voi mulți public pentru ceea ce au făcut și pentru ceea ce fac, dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii (…) e absolut necesară pentru că nu funcționează separat.

Ele trebuie să funcționeze integrat, iar lucrul ăsta trebuie să fie o politică de sănătate care să nu țină cont de persoanelor care ocupă într-un moment sau altul o poziție de demnitate publică într-unul dintre aceste domenii, ci trebuie să țină cont de nevoia de a beneficia de servicii de sănătate”, a afirmat Rafila, prezent la sediul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

„NU VREAU SĂ FIE INTERPRETAT CEEA CE AM SPUS”

„Nu aș vrea să fie interpretat în vreun fel ceea ce am spus eu. Am recunoscut și recunosc public toate meritele domnului Arafat care a făcut o treabă excelentă în organizarea serviciilor medicale de urgență, dare ele trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătății și lucrul ăsta cred că este clar pentru toată lumea”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Foto descriptiv: Sursa Zilei

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90