930 x122 grota rece

coronavirus

Care sunt simptomele noii tulpini COVID?

Șefa Asociaţiei Medicale din Africa de Sud (SAMA), medicul Angelique Coetzee a precizat că tulpina Omicron a coronavirusului vine cu simptome neobișnuite, care se manifestă mai ales la persoane tinere.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Conform medicului, pacienții infectați, care s-au prezentat în cabinetul ei, s-au plâns de oboseală severă.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, a spus dr. Coetzee, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

De asemenea, medicul sud-african a mai afirmat faptul că studiile privind noua variantă Omiccron sunt încă într-un stadiu incipient, iar cazurile depistate până acum în Africa de Sud nu sunt unele grave.

Varianta Omicron a fost clasificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept o „variantă îngrijorătoare”, care are un potenţial de reinfectare mai mare decât al celorlalte variante.

Foto descriptiv: Realitatea

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90