930 pe 122 COSTACHE

coronavirus

Valul 5 de Covid. A fost făcut public documentul privind evoluţia pandemiei în ţară

Valul 5 de Covid. A fost făcut public documentul privind evoluţia pandemiei în ţară. Autorităţile naţionale au emis astăzi un raport în care este analizată posibila răspândire a noului coronavirus în aşa numitul „Val 5”.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Pornind de la situaţia actuală, cu date preliminare constând în o rată scăzută de vaccinare a populaţiei (aproximativ 60%, din care doar 25% dintre persoane au efectuat şi doza booster), precum şi nerespecarea măsurilor de carantinare, evoluția potențială a pandemiei în trimestrul I al anului 2022 se preconizează a fi una rapidă.

„Este posibil ca maximul atins în valul Delta (în 52 de zile) să fie atins în cazul Omicron cu trei săptămâni mai repede (în 31 zile). Chiar în condițiile măsurilor non-farmaceutice implementate în prezent, este posibil ca, după jumătatea lunii ianuarie 2022, Omicron să depășească 50% din totalul săptămânal al probelor secvențiate la nivel național.  Transmisibilitatea foarte ridicată, cuplată cu o protecție scăzută oferită de schema completă de vaccinare împotriva infecției, va duce la posibilitatea infectării unui număr însemnat de persoane într-o perioada scurtă de timp. Acest fapt va avea efecte directe și indirecte asupra capacității de răspuns a sistemului sanitar”, se precizează în raport.

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Potrivit graficelor de evoluţie preconizate, ne putem aştepta ca în vârful „Valului 5” să se înregistreze în jur de 25.000 de cazuri zilnice de îmbolnăvire.

 

 

Documentul intergral poate fi descărcat de AICI

Acesta a fost emis de Institutul de Sănătate Publică din România.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

Donaris 570×90