New Profesional Consult 930 x 122

starea de alerta

Valul 5: Lista măsurilor propuse astăzi spre adoptare. Starea de alertă, prelungită

Potrivit Hotărârii nr. 1 din 5.01.2022, starea de alertă se prelungeşte pe întreg teritoriul României, începând cu data de 8.01.2022.

Citiți și: Rafila: Presiunea pe spitale este mai mică în valul 5

Starea de alertă este reglementată de o serie de măsuri care au fost propuse spre adoptare în CNSU. LISTA MĂSURILOR PROPUSE, AICI

Articolele de Hotărâre sunt următoarele:

Citiți și: Valul 5: De azi începe, iar, nebunia. Măsurile, coapte de CNSU şi gata de „servire”

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.01.2022.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 08.01.2022, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Art.4 – Se propune ca,pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

(Foto: descriptiv / Sursa foto: DIGI 24)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90