930×122 POSADA 5

starea de alerta

Valul 5: Lista măsurilor propuse astăzi spre adoptare. Starea de alertă, prelungită

Potrivit Hotărârii nr. 1 din 5.01.2022, starea de alertă se prelungeşte pe întreg teritoriul României, începând cu data de 8.01.2022.

Citiți și: Rafila: Presiunea pe spitale este mai mică în valul 5

Starea de alertă este reglementată de o serie de măsuri care au fost propuse spre adoptare în CNSU. LISTA MĂSURILOR PROPUSE, AICI

Articolele de Hotărâre sunt următoarele:

Citiți și: Valul 5: De azi începe, iar, nebunia. Măsurile, coapte de CNSU şi gata de „servire”

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.01.2022.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 08.01.2022, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Art.4 – Se propune ca,pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaților, desfășurarea activității în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate.

Art.5 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

(Foto: descriptiv / Sursa foto: DIGI 24)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3