930×122 CAPRA 5

angajatori

ITM ARGEȘ: REGULĂ DE AUR PENTRU ANGAJAȚI, SUB STAREA DE ALERTĂ

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș le recomandă angajatorilor din județ cu mai mult de 50 de salariați ca, potrivit legislației pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, să stabilească programe individualizate de muncă pe perioada stării de alertă.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Angajatorii din Argeș pot individualiza programul de lucru al angajaţilor (cu deosebire al angajaţilor din grupurile vulnerabile) care își desfăşoară activitatea în spaţiu închis astfel încât să se reducă, pe cât posibil, în funcţie de natura şi specificul activităţilor desfăşurate, contactul direct dintre aceştia, fără a afecta durata programului normal de lucru.

Programul de lucru al angajaţilor poate fi în așa fel individualizat încât între aceştia să se asigure existenţa unui interval de minimum o oră la începerea şi la terminarea programului de muncă, pe parcursul a minimum 3 ore, în tranşe de minimum 20% din personal, fără a afecta durata programului obișnuit de muncă.

Citiți și: Interzis pentru toți angajatorii! Nu le pot face asta salariaților!

Măsura le este recomandată angajatorilor cu un număr mai mare de 50 de salariați care desfăşoară activitatea în acelaşi spaţiu de lucru, indiferent dacă salariaţii aparţin unor angajatori diferiţi, precizează ITM Argeș. (Foto: descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90