New Profesional Consult 930 x 122

angajatori

ITM ARGEȘ: REGULĂ DE AUR PENTRU ANGAJAȚI, SUB STAREA DE ALERTĂ

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș le recomandă angajatorilor din județ cu mai mult de 50 de salariați ca, potrivit legislației pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, să stabilească programe individualizate de muncă pe perioada stării de alertă.

Citiți și: ITM Argeș: Amenzi de peste 200.000 de lei și sute de controale la firmele din județ

Angajatorii din Argeș pot individualiza programul de lucru al angajaţilor (cu deosebire al angajaţilor din grupurile vulnerabile) care își desfăşoară activitatea în spaţiu închis astfel încât să se reducă, pe cât posibil, în funcţie de natura şi specificul activităţilor desfăşurate, contactul direct dintre aceştia, fără a afecta durata programului normal de lucru.

Programul de lucru al angajaţilor poate fi în așa fel individualizat încât între aceştia să se asigure existenţa unui interval de minimum o oră la începerea şi la terminarea programului de muncă, pe parcursul a minimum 3 ore, în tranşe de minimum 20% din personal, fără a afecta durata programului obișnuit de muncă.

Citiți și: Nereguli grave: Peste 100 de angajatori din Argeş, amendaţi de ITM. Unii au devenit „abonaţi fideli”

Măsura le este recomandată angajatorilor cu un număr mai mare de 50 de salariați care desfăşoară activitatea în acelaşi spaţiu de lucru, indiferent dacă salariaţii aparţin unor angajatori diferiţi, precizează ITM Argeș. (Foto: descriptiv) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441