NOR CURIER 930X122

declarația pe propria răspundere

INSTITUȚIA PREFECTULUI: PENTRU DEPLASĂRILE DIN PITEȘTI CĂTRE ORICARE ALTĂ LOCALITATE E NEVOIE DE DECLARAȚIE

UPDATE ORA 10:30 – Instituția Prefectului anunță: „În Argeș nu există zonă metropolitană definită oficial. Au fost încercări, după cum știți, dar nefinalizate. Prin urmare, pentru orice deplasare în afara Piteștiului este nevoie de declarație pe propria răspundere”. Așadar, potrivit sursei citate, pentru motivele precizate în document, trebuie să aveți asupra dumneavoastră declarația dacă vă deplasați din Pitești către localități din apropiere (Ștefănești, Albota, Bascov, Băbana, Budeasa, Mărăcineni, Micești sau Moșoaia) ori dinspre aceste localități către Pitești. 

Citiți și: Valul 5: Lista măsurilor propuse astăzi spre adoptare. Starea de alertă, prelungită

ȘTIREA INIȚIALĂ ORA 9:35

În contextul declarației pe propria răspundere pe perioada stării de alertă, instituită de astăzi, 15 mai 2020, autoritățile argeșene încă nu știu la această oră care este zona metropolitană a Piteștiului sau dacă ea există juridic/administrativ.

Citiți și: Starea de alertă, prelungită

Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență cu privire la deplasarea în zonele metropolitane a băgat în ceață autoritățile administrative ale județului.

Oamenii întreabă și am întrebat, la rândul nostru, la Instituția Prefectului. Așadar, care sunt localitățile din așa-numita zonă metropolitană a municipiului Pitești sau se poate considera că Piteștiul are zonă metropolitană în contextul declarației pe propria răspundere cerută pe perioada stării de alertă?

„Zona metropolitană Pitești nu există, de fapt, dar vom veni cu clarificări”, răspunde Instituția Prefectului Argeș. Așteptăm clarificările promise și le vom da publicității imediat ce ne vor fi comunicate.

Teoretic, zona metropolitană în țara noastră a fost reglementată, printr-o lege din anul 2001, ca fiind „o zonă constituită prin asociere, pe bază de parteneriat voluntar, între marile centre urbane (capitala României și municipiile de rangul I) și localitățile urbane și rurale aflate în zona imediată, la distanțe de până la 30 de km, între care s-au dezvoltat relații de cooperare pe multiple planuri”.

Precizăm că, pe perioada stării de alertă, pentru deplasarea între localitățile care alcătuiesc o zonă metropolitană NU este nevoie de noua declarație pe propria răspundere, circulația făcându-se fără restricții.

Amănunte despre noul document, AICI.

Amintim că tot de azi în interiorul localităților se poate circula liber, fără declarație scrisă, cu recomandarea evitării formării unor grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii. (Foto: Arhivă – descriptiv) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3