930×122 CAPRA 5

valul 5

Valul 5 ar putea aduce un lockdown

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit, miercuri, într-o conferință, despre măsurile care urmează să fie luate pentru gestionarea valului 5 al pandemiei.

Citiți și: Rafila: Presiunea pe spitale este mai mică în valul 5

Acesta a declarat că în lipsa impunerii certificatului COVID, inclusiv la locul de muncă, are instrumente limitate pentru a opri răspândirea noii tulpini.

DECLARAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, ALEXANDRU RAFILA

„Din păcate, o măsură care să încetinească transmiterea – certificatul COVID – noi am pregătit această măsură dar nu a fost adoptată. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică pentru adoptarea ei”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Citiți și: Valul 5: Lista măsurilor propuse astăzi spre adoptare. Starea de alertă, prelungită

De asemenea, acesta a prezentat și consecințele unei creșteri necontrolata a numărului de cazuri în acest val al pandemiei și anume: lockdown, oprirea activității în școli și număr mare de decese.

„De asta trebuie să ne asumăm cu toţii anumite lucruri. Aşa este în viaţă. Efectele unei pandemii trebuie să fie cât mai puţin grave pentru societate”, a mai declarat Rafila.

„Încercăm să reducem impactului acestei boli asupra României. În valul 4 al pandemiei, sistemul de sănătate al României a fost depăşit. Au fost afectate persoanele şi cu alte patologii care nu au avut acces la sistemul de sănătate. Ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple.

Nu avem la îndemână decât măsurile de sănătate publică. Ne dorim să revitalizăm campania de vaccinare. Încercăm să extindem testarea la nivelul cabinetelor medicilor de familie, sperăm să avem succes să depistăm cât mai repede persoanele bolnave.

Din păcate, o măsură care să încetinească răspândirea, acel certificat verde nu o avem. Noi am elaborat proiectul, dar nu a fost aprobat. Dorim să evităm un lockdown sau închiderea şcolilor. Trebuie să avem la dispoziţie toate măsurile pentru a limta numărul de decese”, a mai spus ministrul.

Reamintim că, în ceea ce privește valul 5 al pandemiei, estimările specialiștilor sunt unele sumbre, 20.000 de cazuri pe zi, iar copiii vor fi cei mai vulnerabili în fața noii tulpini Omicron. Subiectul pe larg, AICI: Începe valul 5 în România!

Foto descriptiv: Digi24

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90