930X122 MAIA

coronavirus

Argeş: Toate paturile de la ATI ocupate şi pacienţi care aşteaptă

Situaţia pe secţiile Covid în cele mai importante spitale din Argeş indică faptul că, la noi în judeţ, criza sanitară nu s-a încheiat. La două dintre cele mai importante unităţi medicale, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Spitalul Mioveni, toate paturile de la ATI sunt ocupate.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

 

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

 

Dr. Alex Iacobescu, director medical la Spitalul Mioveni, ne-a transmis următoarea situaţie:

17 / 17 paturi ocupate cu pacienţi cu forme Covid severe, la ATI

40 / 62 paturi ocupate cu pacienţi care nu necesită terapie intensivă.

Totodată, directorul medical dă de înţeles că nu s-a terminat încă criza sanitară. Paturile de la ATI sunt toate ocupate şi, mai mult decât, sunt pacienţi în aşteptare. Astăzi, spre exemplu, două persoane aşteptau transferul la Terapie Intensivă.

 

 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, potrivit datelor furnizate de Cristina Cazacu, purtător de cuvânt, situaţia se prezintă astfel:

-118 din 191 paturi ocupate la nivel general.

-Toate paturile de la ATI ocupate (15/15), 39 de pacienţi internaţi la infecţioase, 13 la PNF (pneumoftiziologie).

În paralel, potrivit datelor de la nivel central, în mai multe spitale din ţară se observă scăderea numărului de internări.

Ieri, Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti a devenit primul spital din ţară în care nu au mai apărut noi urgenţe ale unor pacienţi Covid.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3